Kolumnistit 2016Utelias maailmankansalainen on monessa mukana

Myllari_Anu

Silta-lehden kolumnisti Anu-Rohima Mylläri on Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä. Kolumnit Siltaan hän kirjoittaa omana itsenään.

Anu-Rohima Mylläri on syntynyt Bangladeshissa. Luonteeltaan hän on utelias maailmankansalainen, jota kiinnostavat elämässä tapahtuvat ilmiöt ja asiat sekä ihmiset ja heidän tarinansa.

Työn ohessa Mylläri suorittaa puheviestinnän aineopintoja avoimessa yliopistossa sekä urheilee. Harrastuksiin kuuluu myös kirjoittaminen, sillä Myllärin esikoiskirja Adoptoitu ilmestyi vuonna 2006.

Mylläri on suorittanut Suomessa ensimmäisenä tummaihoisena naisena varusmiespalveluksen, jonka jälkeen hän teki töitä Porin Prikaatissa.

Anu-Rohima Mylläri on Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueellisen Etnisten suhteiden neuvottelukunnan (ETNO) puheenjohtaja. Etnisten suhteiden neuvottelukunta on valtioneuvoston asettama laajapohjainen asiantuntijaelin. Sen tarkoituksena on kehittää vuorovaikutusta eri ryhmien välillä sekä avustaa ministeriöitä etnisesti yhdenvertaisen ja monimuotoisen yhteiskunnan kehittämisessä.

 Lukeminen, taide ja kulttuuri ovat myös lähellä kolumnistin sydäntä. Hän on työskennellyt myös lasten ja nuorten taide-ja kulttuurikasvatuksen parissa Tampereen kaupungin museopalveluiden kulttuurikasvatusyksikössä.  

Parantumaton humanisti jatkaa töitä eläkkeelläkin

Lahtinen_SimoSilta-lehden kolumnisti Simo Lahtinen on koulutukseltaan valtiotieteen lisensiaatti.

Kaikkiaan 16 työvuotta Suomen Pankissa kouluttivat hänestä kansantaloustieteilijän.

Vuodet 1986–1996 Tampereen seurakuntien talousjohtajana perehdyttivät Lahtisen monipuolisesti seurakuntien ja kirkon elämään ja toimintaan, myös niiden ekumeenisissa ja kansainvälisissä yhteyksissä.

Seurakuntien työvuodet pätevöittivät hänet uuden Diakonia-ammattikorkeakoulun ensimmäiseksi rehtoriksi 1996–2000.

Tämän jälkeen Simo Lahtinen on päässyt toteuttamaan diakonisia intohimojaan erilaisissa yhteiskunnallisissa hankkeissa ja käynnistämässään Martinus-säätiössä, joka on Tampereen seurakuntien diakoniasäätiö.

Eläkkeelle jäätyään Lahtinen on työskennellyt kehitysyhteistyöhankkeissa Namibiassa, nyttemmin myös Gambiassa ja Intiassakin.