rss Silta-lehden artikkelit

6.6.2018 11.16

Tamperelaisuus näkyy herättäjäjuhlilla

Tampereen herättäjäjuhlien valmistelut ovat jo loppusuoralla, kun juhliin on aikaa nelisen viikkoa.

Herättäjäjuhlat_toimikunta_Q6A4647
Tampereen herättäjäjuhlien juhlatoimikunta toivottaa kaikki tervetulleiksi Tampereen herättäjäjuhlille. (Kuva: Hannu Jukola)


– Alkaisivatpa juhlat jo! Järjestelyt ovat sujuneet hyvin, ja odotamme tapahtumaa hyvällä mielellä, intoilee herättäjäjuhlien pääsihteeri Petra Perttula.

Toukokuun aikana Tampereen kaupunki on toteuttanut juhla-alueella pysyviä vesi- ja viemärirakenteita.

– Infrastuktuurin rakentamisen lisäksi kaupunki on ollut vahvasti mukana turvallisuus- ja liikennejärjestelyiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Se vastaa myös juhlakentän kukkakoristeista ja istutuksista, iloitsee Perttula yhteistyöstä.  

Talkoolaisia on ilmoittautunut mukaan lupaavasti. Heitä tarvitaan kaikkiaan noin 1500.

– Suurin pula on järjestyksenvalvoja-kortin omaavista vapaaehtoisista. Kesäkuussa on vielä hyvin aikaa ilmoittautua mukaan, kannustaa Perttula.   

Pääsihteeri uskoo, että 20 000 ihmisen yleisötavoite saavutetaan juhlilla.

– Tampere on jo kaupunkina kiinnostava. Liikenneyhteydet ovat hyvät, ja oletan, että saamme juhlille erityisesti päiväkävijöitä.

Haastavinta järjestelyissä ovat olleet erilaiset lupa-asiat.

– Tämän kokoluokan ulkoilmatapahtumalle tarvitaan suuri määrä viranomaislupia ja -ilmoituksia, ja niissä on riittänyt pähkäiltävää, miettii Perttula.

Innostavinta ovat olleet sitoutuneet ihmiset, uudet ilmiöt ja monipuolinen ohjelma.

– Olemme saaneet kiinnostavia ihmisiä puhujiksi. Iloitsen esteettömyysratkaisujen onnistumisesta ja monista uusista avauksista, kuten vegaanisesta ruokavaliosta. Ne osoittavat, että herättäjäjuhlat ja körttiläisyys ovat vahvasti kiinni nykypäivässä, myhäilee Perttula. 

Jokaiselle jotakin

Herättäjäjuhlien ohjelma julkaistiin toukokuussa. Sen monipuolisesta sisällöstä on jo saatu myönteistä palautetta. 

– Liisanpuistossa kuullaan monia mielenkiintoisia puhujia, veisataan Siionin virsiä ja vietetään messua sunnuntaina. Myös oheisohjelma sekä konsertit tarjoavat paljon tekemistä ja elämyksiä yleisölle, kertoo Perttula.

Juhlakentän ohjelma alkaa torstaina perinteisillä talkooseuroilla. Perjantain aattoseuroissa kuullaan seurapuhujana muun muassa Tampereen pormestaria Lauri Lylyä.

Lauantaina puhujanpaikalle asettuvat esimerkiksi näyttelijä Laura Malmivaara, Tampereen piispa Matti Repo sekä kansanedustaja, Euroopan rauhaninstituutin puheenjohtaja Pekka Haavisto. Sunnuntain messun saarnan pitää Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen.   

Lapsiperheille on Kalevan kirkon ympäristössä perjantaina ja lauantaina monenlaista tekemistä. Kirkkoseikkailussa yleisöllä on mahdollisuus päästä Kalevan kirkon torniin.

Aamulehden auditoriossa järjestetään torstaina paneelikeskustelu, jonka aiheina ovat yksinäisyys ja yksin eläminen nykypäivän Suomessa. Vastuussa ovat Aamulehti ja Tampereen seurakunnat.

Tamperelaisuus näkyy vahvasti ohjelman sisällössä. 

– Tarjolla on pyhiinvaelluksia, Särkänniemi-elämyksiä ja lukuisia konsertteja Tampereen kirkoissa. Juhlilla voi etsiä itselleen sydänystävää, mikä sopii Lähellesi ikävöin -teemaan. Tampereen seurakuntien sinkkutyön suositut Pikadeitit toteutetaan juhlilla kaksi kertaa, kertoo Perttula.

Hän uskoo, että juhlat tarjoavat kävijöille monenlaista kotiin vietävää.

– Toivon, että jokaisella olisi hyvä olla seurapenkissä tai juhlakentän liepeillä. Hienointa on, jos ohjelma koskettaa ihmisiä ja antaa ajateltavaa.  


Kirsi Airikka


Tampereen herättäjäjuhlat 6.–8. heinäkuuta Kalevan kirkon ympäristössä

Lisätietoja:

herättajajuhlat

Pikadeitit:

http://www.tampereensinkut.fi/sivustot/tampereen_sinkut/toimintaa/pikadeitit/ilmoittautuminen


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja