rss Silta-lehden artikkelit

2.5.2018 11.42

Seurakuntatyö on kutsumusammatti

– Eihän kukaan tätä rahan takia tee, tai siksi, että se olisi tosi helppoa työtä, kiteyttää Harjun seurakunnan nuorisotyössä harjoittelussa huhkiva Jasmin Mikkonen. Hän vakuuttaa olevansa kutsumusammatissaan.

Jasmin_Q6A1171
Harjoittelujakson jälkeen Jasmin Mikkonen aikoo keskittyä opintoihin ja valmistua etuajassa.

Työharjoittelua kestää vielä reilun viikon. Diakonia-ammattikorkeakoulun sosionomi-opintojen jälkeen mielessä siintää kirkollinen ura.

Jasmin Mikkonen ei osaa sanoa, missä vaiheessa tämä selvisi. Toinen opiskeluvaihtoehto olisi ollut nuoriso-ohjaajan opinnot ammattikoulussa.

– Tämä tuntuu oikealta ratkaisulta, ehkä jotain johdatusta, hän hymyilee.

Hän voisi ajatella tekevänsä sosiaalialan töitä myös vammaisten parissa.

21-vuotias Jasmin on kasvanut kirkon töihin Harjun seurakunnan toiminnassa: tie on edennyt ekaluokkalaisena aloitetusta kerhosta leireille, isosesta kerhonohjaajaksi ja edelleen apuopettajaksi.

Lisäksi hän on harrastanut teatteria, urheilua ja tanssia.

Hän arvioi kuitenkin, että vaikka touhua on ollut paljon, se on tuonut enemmän energiaa kuin vienyt. Nyt hän on mukana nuorten aikuisten toiminnassa, ja on ollut apuna esimerkiksi rippikoulutapahtuman sekä tyttöjen ja poikien illan järjestelyissä.

– Oikeastaan aina, jos joku pyytää, että voisitko tulla auttamaan, niin sitten mä meen.

Seurakuntatoiminnasta on löytynyt myös kolme lähintä ystävää.

– En kyllä tiedä, mitä tekisin ilman heitä. On ihan nuorten toiminnan ansiota, että olen tutustunut heihin.

Hän haluaakin kannustaa kaikkia mukaan seurakunnan nuorten touhuihin.

– Ihmisistä, jotka eivät tiedä tästä toiminnasta mitään, voi vaikuttaa siltä, että on vain rippikoulu- ja isostoimintaa, mutta onhan myös nuorteniltoja ja leirejä. Kitarakoulussa ihana ihminen opettaa meille soittamista, hän antaa esimerkkejä.

Nuorten illanistujaisissa käy eniten 15–18 -vuotiaita, mutta sitä vanhemmatkin tulevat mielellään moikkailemaan tai auttamaan ”sössöpersoonina”.

– Nuorten parissa onnistuu, kun pitää mielen avoimena, antaa tilaa ja mahdollisuuksia olla nuori. Pitää ymmärtää ja joustaa, pysyä ajan hermolla, mutta olla viime kädessä se aikuinen ihminen, Jasmin Mikkonen sanoo.

Omasta mielestään hän on luonteeltaan lähinnä rauhallinen tarkkailija, joka kuitenkin tykkää myös tehdä paljon kaikenlaista.

– Leena (nuorisotyönohjaaja Leena Kuusjärvi) on sanonut, että ihanaa, kun olet sellainen rento, tulee itsellekin heti rauhallisempi olo.

Teksti: Asta Kettunen
Kuva: Hannu JukolaPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja