rss Silta-lehden artikkelit

2.5.2018 12.15

Polkien kevääseen – kirkkopyöräily tulee taas!

Pyhäjärven kirkkopyöräily on toukokuun alkuun sijoittuva pyöräilytapahtuma ja samalla Tampereen pyöräilyviikon päätöstapahtuma.

kirkkopyöräily (800x570)
Pyhäjärven kirkkopyöräilyssä 12. toukokuuta poljetaan yhdessä Pyhäjärven ympäri ja pidetään levähdystaukoja matkan varrella olevilla kirkoilla ja kappeleilla. (Kuva: Rami Marjamäki)

 

Ajatus on yksinkertainen: poljetaan yhdessä Pyhäjärven ympäri ja pidetään levähdystaukoja matkan varrella olevilla kirkoilla ja kappeleilla. Pituutta pyöräiltävällä lenkillä on 42 kilometriä.

Taukopaikoissa on kohteiden esittelyä, Reilun Kaupan evästä ja laulua Kirkon Ulkomaanavun Suvilinnun laulukirjasta.

Tänä vuonna pyöräilijöiden joukosta voi bongata Pyörällä kaiken ikää -hankkeen riksoja, joiden kyydissä ikäihmiset pääsevät tuntemaan tuulen hiuksissaan.

Reitti on sama kuin viime vuonna, mutta tällä kertaa kehuttu reitti kierretään vastapäivään. Pyöräilijöiden vetureina toimivat Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat. Reitillä pysyy oppaita seuraamalla, mutta kartan löytää myös Kirkkopyöräilyn Facebook-tapahtuman sivulta.

Kirkkopyöräily sopii kaikille perusterveille ihmisille, jotka haluavat lähteä hieman pidemmälle pyöräretkelle. Osaan matkastakin voi osallistua – ilmapiiri on rennon tsemppaava.

Kirkkopyöräily järjestetään lauantaina 12. toukokuuta. Matka alkaa kello 10 ja päättyy kello 15–16. Lähtöpaikkoja on kolme: Aleksanterin kirkko, Pirkkalan Kirkkoveräjän seurakuntatalo ja Nokian kirkko.

Osallistumismaksu on aikuiselta 5 euroa, ja alle 15-vuotiaat voivat osallistua ilmaiseksi. Tapahtumaan toivotaan ennakkoilmoittautumista kirkkopyöräilyn verkkosivuilla.

tampereenseurakunnat.fi/kirkkopyoraily


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi