rss Silta-lehden artikkelit

1.8.2018 11.09

Nyt etsitään ehdokkaita seurakuntavaaleihin

Seurakuntavaalit pidetään 18. marraskuuta. Ehdokkaaksi ehtii vielä ryhtyä, ehdokasasettelu päättyy 17. syyskuuta. Nyt on aika miettiä, kiinnostaako itseä olla päättämässä, millaista seurakunnan työ on Tampereella seuraavina neljänä vuotena. Päättäjiksi sopivia tuttavia voi myös kannustaa mukaan.

_MG_9870 nettiin
Tampereen seurakuntavaaleissa 18. marraskuuta valitaan seurakuntaneuvostojen jäsenet sekä edustajat yhteiseen kirkkovaltuustoon. Kuva: Hannu Jukola


– Seurakuntalaisia on kevään mittaan kannustettu pyytämään omasta tuttavapiiristä ”hyviä tyyppejä” ehdokkaiksi, kertoo tiedottaja Anna-Mari Martikainen, joka vastaa vaaliviestinnästä Tampereen seurakunnissa.

– Myös itse voi ilmoittautua mukaan. Ehdokkaaksi hakeutuminen vaatii aina harkintaa, mutta jos asia kiinnostaa, kannattaa käydä katsomassa lisätietoa ehdokkaan tehtävistä seurakuntavaalisivuilta.

 Mitä monipuolisempi ehdokasvalikoima on, sitä paremmat mahdollisuudet seurakuntalaisilla on löytää sopiva ehdokas.

Tampereella valitsijayhdistyksiä ovat muodostamassa ainakin Kaikkien kirkko, Kirkkodemarit ja sitoutumattomat, Kokoomus, Vasemmisto ja Yhteinen seurakuntaväki.

– Valitsijayhdistysten yhteystiedot on julkaistu seurakuntien vaalisivuilla, vinkkaa Anna-Mari Martikainen

– Yhteyshenkilöiltä voi kysellä tarkemmin valitsijayhdistyksen ohjelmasta ja seurakuntapäättäjänä toimimisesta. Sivuilla on julkaistu myös joidenkin yhdistysten vaaliohjelmat.

Jos sopivaa ryhmää ei löydy, valitsijayhdistyksen voi perustaa myös itse. Valitsijayhdistysten pitää palauttaa ehdokasluettelot ja muut asiakirjat 17. syyskuuta mennessä, joten ehdokasrekrytointi on elokuussa kiivaimmillaan. Vaalikone aukeaa äänestäjien käyttöön lokakuun alkupuolella. Tampereella kaikki äänioikeutetut saavat ennen vaaleja kotiin vaalikirjeen, jossa on mukana kuvallinen ehdokaslista ja tiedot äänestyspaikoista.

Tampereella järjestetään samalla kertaa kahdet vaalit. Toisissa vaaleissa valitaan seurakuntaneuvoston jäsenet, toisissa taas seurakunnan edustajat yhteiseen kirkkoneuvostoon.

 

Teksti: Kirsi Airikka

Kuva: Hannu Jukola

 

Lisätietoa vaaleista ja mukaan ilmoittautuneista valitsijayhdistyksistä:

Tampereen Seurakuntavaalit

Seurakuntavaalien valistajayhdistyksetPalaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi