rss Silta-lehden artikkelit

1.8.2018 11.11

Nukkekotiaskarteluleiri Ilkossa saavutti heti suuren suosion

Leirikeskus Ilkon Eerolassa kokoontui ensimmäistä kertaa nukkekotileirin tiimoilta kaikkiaan 43 ihmistä, vetäjät mukaan luettuina. Leiri oli suosittu ja paikat menivät hetkessä. 

nukkekotileirilla_pieni
Minimalismi on nouseva trendi ja innostus on kovaa, erityisesti Pirkanmaan alueella. Siksi Tampereen seurakunnillakin lähdettiin kokeilemaan tällaista. Leirillä oli mukana niin lapsia ja nuoria kuin aikuisiakin, ja vetäjätkin olivat asiaan hurahtaneita. He saivat jo toiveita ja kehittämisehdotuksia uudesta leiristä. Kuva: Leena Kälve

Ilmoittautumisvaiheessa tämä leiri oli toiseksi suosituin. Valtakunnallisessa Nukkekotiyhdistyksessä on jäseniä noin tuhat ja harrastajia kymmenkertainen määrä.

Harrastajista löytyy niin naisia kuin miehiäkin, kuten myös leiriltä, vaikka enemmistö leirillä olikin naisia ja lapsia.   

Leiriä vetäneet diakoniatyöntekijä Pia Ojalahti-Diallo ja koulutusasiantuntija Pia Korri ovat myös itse alan harrastajia. Ojalahti-Diallo oli tuonut mukanaan omia pienoiskoteja ja -hahmoja. 

Työkseen miniatyyriasioiden parissa toimiva Aila Jeskanen sai leiristä vihiä ystävänsä kautta ja ilmoittautui mukaan – ei leiriläiseksi vaan vetäjäksi. Kiinnitys tapahtui saman tien, kun saatiin tietää Jeskasen olevan kiinnostunut.   

Perjantaista sunnuntaihin kestäneellä leirillä osallistujat pääsivät rakentelemaan monipuolisesti matoista kirjoihin ja ruoka-annoksista kalusteisiin. Perjantaina leiriläiset aloittelivat mattojen tekemisellä.

Iloinen puheensorina täytti salin tehtävänannon jälkeen, ja askartelu saattoi alkaa. Moni lapsi oli tuonut mukanaan Petsejä ja muita leluja, joille he tekivät makuualustoja ja muita tavaroita viikonlopun aikana.   

Miniatyyri-harrastajien silmä ja mieli on harjaantunut häkellyttävällä tavalla tunnistamaan arkisista ja monen roskina pitämistä asioista ties mitä mahdollisuuksia. Syömäpuikoista saa pöydänjalkoja. Metalliset korkit taipuvat kattiloiksi ja pillit purkeiksi. Ilmapalloista voi tehdä vaikkapa kumihanskoja ja roll-on deodoranttien kuulista esimerkiksi lamppuja. 

Vanhoja meikkejäkään ei kannata hävittää, sillä ne sopivat hyvin miniatyyriasioiden värjäämiseen. Kalkkivärit käyvät kalliiksi, joten miksi ei hyödyntäisi nurkkiin jäänyttä luomiväripalettia tai kynsilakkojen jämiä. 

Teksti: Leena Kälve

_S7A4498
Facebookin kautta oli löytynyt paljon lahjoitusmeikkejä leiriläisten iloksi. Kaikkea ei ollut päästy edes noutamaan, ja joku oli tuonut ihan kurssikeskukselle asti omiaan. Kuva: Leena Kälve


Leirin aikaansaannoksia

Kuvat: Pia Ojalahti-Diallo

Nukke1_netti
Nukke5_netti
Lisää:

Nukkekotiyhdistyksen nettisivut

Nukkekotiyhdistys Facebookissa

Aila Jeskasen blogi

Kuvia muilta kesän kohtaamisilta:

Herättäjäjuhlat

Kymppileiri

Larppiripari

Leirikesä Instagramissa


 


@tampereenleirikesa
Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja