rss Silta-lehden artikkelit

7.3.2018 13.53

Hyvä asenne ohjaa elämää

Pirkanmaalla yhdeksän vuotta linja-auton kuljettajana toiminut Marja Aejmelaeus on tyytyväinen ihminen. Monien elämänvaiheiden jälkeen hän saa tehdä työtä, josta hän nauttii, ja joka myös antaa paljon.

Hyvä Tyyppi netti
Bussinkuljettaja Marja Aejmelaeus nauttii työstään ja saa iloisuudellaan myös matkustajat hyvälle tuulelle.– Tuntuu hyvältä, kun olen löytänyt oman juttuni. Teen sellaista työtä, josta todella pidän, ja saan olla tekemisissä ihmisten kanssa.

Töitä Aejmelaeus on ehtinyt tehdä monella alalla. Pätkätyöt ja epävarmuus saivat hänet lopulta kouluttautumaan ammattiin, jossa on paremmat tulevaisuudennäkymät. Ajatus linja-auton kuljettajaksi ryhtymisestä ei kuitenkaan ollut hänelle aivan uusi.

– Olen jo nelivuotiaana sanonut haluavani bussikuskiksi, hän nauraa.

Tällä hetkellä paunulaisen rattia pyörittävä Aejmelaeus toivoo, että asiat saisivat jatkua näin, koska turvattu tulevaisuus on hänelle tärkeää.

Vaikeat keliolosuhteet ja ratikkatyömaat ovat viime kuukausina luoneet kuljettajille paljon ylimääräisiä haasteita. Aejmelaeuksen mielestä asioista ei kuitenkaan kannata stressata liikoja.

– Liikenteelle ja kelille ei voi mitään. Tärkeintä on tehdä parhaansa, ja muistaa, että turvallisuus on tärkeintä. Kaahata ei saa, vaikka aikataulusta oltaisiinkin jäljessä.

– Suurin osa ihmisistä kuitenkin ymmärtää, että olosuhteet eivät ole kuskin syytä. Jos joku joskus osoittaisikin mieltään, niin ei sitä kannata ottaa henkilökohtaisesti.

Aejmelaeuksen hyväntuulisuus ja ystävällisyys on tunnettua matkustajien keskuudessa. Hänen mukaansa asenteella on suuri merkitys siihen, miltä elämä maistuu.

– On paljon helpompaa, kun ajattelee positiivisesti. Kun on ystävällinen toisille, niin hekin ovat ystävällisiä sinulle. Tästä tulee taas itse hyvälle tuulelle.

Voimia työhönsä ja elämäänsä Aejmelaeus saa monista harrastuksistaan, joihin kuuluvat esimerkiksi ratsastus, hiihto, juokseminen ja kesäisin uinti.

– Harrastukset ovat minulle tärkeitä. Ne auttavat nollaamaan ja rentoutumaan arjen keskellä.

Hänen mielestään itsestään huolta pitäminen on tärkeää, jotta jaksaa elämän ja työn haasteissa.

– Päätepysäkeilläkin käytän ylimääräisen ajan hyväksi jaloittelemalla ja verryttelemällä lihaksiani. Tämä helpottaa koko päivän kestävää istumatyötä.

Erilaisten haasteiden ja murheiden Aejmelaeus ajattelee kuuluvan osaksi elämää. Ratkaisevaa hänen mukaansa on se, millä tavalla asiat näkee ja miten niihin suhtautuu.

– Mielestäni onnellisuus tulee siitä, että on kiitollinen niistä asioista, joita jo on, eikä aina odota saavansa kaikkea haluamaansa.

Teksti: Mikko Rantanen

Kuvat: Hannu Jukola


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja