rss Silta-lehden artikkelit

7.3.2018 14.03

Hatanpään lukion kuoro tempaisee Yhteisvastuun hyväksi

– Nälkä on tärkeä teema. Meillä monilla suomalaisilla on itsellä niin hyvin asiat, että voimme auttaa vähävaraisia ihmisiä, miettii Hatanpään lukion opiskelija Laura Partanen.  

Samsaraa
Hatanpään lukion Samsara-kuoron jäsenet Matias Sallinen (vas.), Aatu Hokkanen, Pyry Joki, Pauliina Pirttinen, Laura Partanen ja Elli Himanen haluavat tukea Yhteisvastuukeräystä omalla konsertilla.

Matias Sallinen, hänkin Hatanpään lukion opiskelija, haastaa kaikki mukaan kantamaan vastuuta vähävaraisista.

– Pienikin tuki auttaa eikä avun tarvitse aina olla materiaalista. Oman panoksensa voi antaa vaikka vapaaehtoistyönä.   

Samaa mieltä ovat Partasen ja Sallisen opiskelutoverit Pyry Joki, Aatu Hokkanen, Pauliina Pirttinen ja Elli Himanen Hatanpään lukiosta eli ”Halusta”. Niinpä nämä koulun Samsara-kuoron jäsenet päättivät tempaista vähävaraisten auttamiseksi. Kuoro konsertoi torstaina 5. huhtikuuta kello 18 Härmälän kirkossa, ja kolehti kerätään Yhteisvastuulle.    

Joillakin kuorolaisilla on jo aiempaa kokemusta Yhteisvastuun kantamisesta. Pyry Joki on toiminut lipaskerääjänä yläkoululaisena. Pauliina Pirttinen ja Laura Partanen kulkivat lippaiden kanssa Hämeenkadulla rippikoululaisina.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä. Suomessa tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa.

Seurakunnissa varoilla hankitaan ruokaa, ja näin helpotetaan vähävaraisten ihmisten arkea. Ulkomailla autetaan pahiten kärsineitä ihmisiä katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Helmikuun alussa alkanut tempaus jatkuu seurakunnissa vappuun asti.

Yhteisvastuu on kirkon vuosittainen suurkeräys, johon osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat.

Teksti: Kirsi Airikka  

Kuvat: Hannu Jukola

Hatanpään lukion Samsara-kuoron konsertti torstaina 5.4. kello 18 Härmälän kirkossa. Kuoroa johtaa musiikinopettaja Anu Rasimus. Kolehti Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja