Ekovinkit

7.2.2018 15.51

Vietä seitsemän kevytviikkoa

Asta Kettunen

Paastonaika alkaa tuhkakeskiviikkona 14. helmikuuta ja päättyy hiljaisena lauantaina maaliskuun lopussa.

Harjun haaste netti
Kuinka moni Lielahdessa tarttuu keventämisen haasteeseen? Kuvat: Asta Kettunen

Valtakunnallista Ekopaasto-kampanjaa on toteutettu vuodesta 2012. Vuonna 2018 sitä vietetään 14.2.–31.3. hiljentymisen teemalla.

Harjun paastonajan ympäristötavoite tälle vuodelle on seitsemän kevyen viikon jakso. Muutkin kuin seurakunnan alueella asuvat voivat seurata esimerkkiä.

– Kasvisruoka sopii paastonaikaan ja on merkittävässä roolissa hiilijalanjäljen pienentämisessä omalla kohdalla. Lisäksi se laajemminkin auttaa paitsi henkilöä itseä, myös ruokatuotannon riittävyyden haasteissa koko maapallollamme, kanttori Janne Salmenkangas toteaa.

Kasvisruoka on Harjun seurakunnan koko vuoden ympäristötavoite. Sen tueksi on rakennettu Paastonaika-sivusto.

– Jokaisen viikon aikana esittelemme yhden Länsi-Tampereen lounaspaikoistamme, viikkojen järjestäjänä toimiva Salmenkangas kertoo.

Lounasravintolat tarjoavat viikon aikana kasvispainotteisen vaihtoehdon, joka toteutetaan yhdessä seurakunnan kanssa. Haasteen ovat ottaneet vastaan Ravintola Nida, Pedro´s Pub, Matilda, Lounaskahvila-konditoria Mainio, Ninan keittiö, Brander ja nepalilainen ravintola Tribeni.

Sivustolta löytyy myös historiaa kasvisruokailusta, tietoa paastosta Raamatussa, ruokaohjeita sekä paastonajan rukoushetket viikon jokaiselle päivälle.

Kasvisruoasta on tulossa megatrendi – jollei se sitä jo olekin. Oletko jo kokeillut kaura-kahvijuomaa, nyhtökauraa tai -soijaa, seitania, härkäpapuvalmisteita ja muita uutuuksia? Keitot sopivat hyvin laihduttajille ja uusien makuyhdistelmien kehittäjille.

Seuraa -sivuja 14.2.2018 alkaen.

Ekopaasto-sivut

Ekopaasto Facebookissa

Tutustu myös Vegaanihaasteeseen

Vegaanituotteita

vegaanihaaste5_netti
Puolukkawhoopiet, kuva: Satu Saunio / Vegaanihaaste


(Artikkelin vinkissä olevan papu-minestronekeiton on kuvannut Paula Heinonen.)Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi