Ekovinkit

5.9.2018 15.27

Vältä hävikkiä ja osallistu

Asta Kettunen

Osta vain tarpeellista ja käytä jämät piirakoihin tai juomiin. Seuraa vanhenemassa olevien tuotteiden alennuksia.

Kuluttaja-lehden Hävikkiviikolla 10.–16. syyskuuta voit aktivoitua hankkimaan ylijäämäruokia ja elintarvikkeita, joiden päiväys on pian käsillä.

Yksittäinen ihminen voi osallistua esimerkiksi lähettämällä kavereille kutsun osallistua jämälounaalle, jonne kaikki tuovat jotain kotona yli jäänyttä syötävää. Tai perusta oma pop up -tapahtuma vaikka harrastusryhmään.

Vaihda osa yrteistäsi tai pakasteistasi naapurin omenoihin. Omenoista syntyy nopea jälkiruoka, kun laitat omenalohkot lautaselle, päälle siirappia ja lautasen muutamaksi minuutiksi mikroon.

Bongaa lisäksi ravintoloiden ja kahviloiden ylijäämäruokaa Lunchie ja ResQ Club -sovellusten kautta tai verkosta: fiksuruoka.fi, matsmart.fi.

Kuluttaja-lehti ja Päivittäistavarakauppa -yhdistys järjestävät 12.9. Helsingissä seminaarin, jonka aiheita ovat ruokahävikki ja ruoka-avun kehittäminen.

Viikon yhteistyökumppaniksi voi ilmoittautua jokainen taho, joka haluaa kertoa aiheen tärkeydestä. Myös Silta-lehti on liittynyt mukaan.

KUA:n hävikkiruokamyymälän WeFoodin vapaaehtoisena teet käytännön työtä ruokahävikin vähentämiseksi. Myös joukkorahoituskampanja on yhä käynnissä.

Piirakka_vihrea_netti
Hyvä vaikkakaan ei niin kaunis piirakka valmistuu, kun teet täytteen vaikka omenahillosta ja vanhoista pakasteraparpereista. Kuva: Asta Kettunen

Lue lisää Juttusillan artikkelista Käytetään ylijäämä hyödyksi yhdessä Hävikkiviikollakin

Hävikkiviikon nettisivut

HävikkiBattleen on Tampereelta ilmoittautunut Kämmenniemen koulu.Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja