rss Silta-lehden artikkelit

7.11.2018 14.52

Domini Life tukee kristillisyyttä mobiilissa muodossa

Kristillistä elämäntapaa tukeva älypuhelimen pienoisohjelma on saanut nimensä sanoista Domini (Herran) ja Life (Elämä).

Hankkeesta ovat vastuussa Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) ja Kansan Raamattuseura, sen toteuttaa Valu Digital, ja Kirkon Mediasäätiö on tukenut hanketta apurahalla.

Yhteistyötahoja kehitystyössä ovat myös Kirkon lähetystyön keskus ja nuorten aikuisten lähetystyön edistämisen työryhmä.

Domini_Mervi_Viuhko_KirkkoSuomessa_Sansa
Viime joulukuussa julkaistu applikaatio kokoaa kristillisiä mediasisältöjä yhteen helposti saataville RSS-syötteenä. Mervi Viuhko toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi Domini Life -yhteisöön. Kuva: Sami Heinomo

1) Miten sovelluksen kehittäminen sai alkunsa, verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko Sansasta?

Domini Life sai alkusysäyksen muutama vuosi sitten, kun katselin junassa muita matkustajia. Jokainen askarteli älypuhelimensa parissa. Silloin oivalsin, että juuri puhelimeen pitäisi saada hengellisen elämän virikkeitä. Kännykkäsovellus kulkee mukana kaikkialle, ja käyttäjiä Suomessa on lähes 8000.

2) Mitkä sen tavoitteet ovat?

Suunnitteluvaiheessa mielessä oli ruuhkavuosia elävä nuori aikuinen, joka on kiinnostunut hengellisistä asioista mutta ei osallistu seurakunnan toimintaan säännöllisesti tai ei löydä itselleen sopivaa tapaa osallistua. Unelmoin, että tieto uskon uudistavasta voimasta ja sen laittamisesta eteenpäin kulkisi taskuissa ja laukuissa mobiilissa muodossa.

3) Millaista palautetta on saatu?

Palautteen perusteella suurin osa käyttäjistä on työikäisiä. Sovellusta käytetään muun muassa ruokatunneilla ja työmatkoilla. Rukousseinä on sovelluksen suosituin ominaisuus, ja myös 17 eri kristillisen median uutisvirtaa kokoava Mediat-osio on saanut kiitosta.

4) Mikä sovelluksessa on hauskinta?

Sovellukseen sisältyy pelillinen ominaisuus, jossa kerätään raamatullisia hahmoja. Jokainen hahmo tuo esille jonkin näkökulman kristityn elämään. Liikkeelle lähdetään Bileamin aasista.

Käyttäjälle karttuu pisteitä hänen toiminnastaan applikaation sisällä. Pisteiden kerääminen ei ole itsetarkoitus, vaan leikkimielinen tapa seurata omaa tekemistä. Siunaavaa elämäntapaa halutaan tuoda tarjolle ilon ja huumorin kautta. Tarkoitus on kannustaa toimintaan ja aktivoida yhteyttä Jumalan kanssa.

5) Mitä uutta siihen on viime aikoina tullut?

Englanninkielinen versio julkistettiin syyskuussa Kirkon viestintäpäivillä Oulussa. Se avaa laajoja mahdollisuuksia kansainvälistämisessä. Myös seurakunnat voivat hyödyntää sovellusta kansainvälisessä työssään. Lisäksi on tullut uusia raamatunhahmoja, ja sovellus tarjoaa arkeen pieniä haasteita toteutettavaksi.

6) Miten sitä kehitetään jatkossa?

Lähiaikojen suunnitelmissa on saada mukaan Radio Dein kuuntelumahdollisuus sekä sielunhoito-chat. Tässä yhteistyötä tehdään Kirkon keskusteluavun kanssa.

Domini Life on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille nettisivulta domini.life tai sovelluskaupoista.

Domini Lifea voit seurata myös Facebookissa. Sieltä löytyy muun muassa linkki kyselyyn, johon vastaamalla pääset itse vaikuttamaan sovelluksen kehittämiseen.

Teksti: Asta Kettunen

Run For Missions
Tampere Maratonilla elokuussa Run with passion -joukkue keräsi varoja Domini Life -sovelluksen kehittämistyölle ja tunnettavuudelle. Kuva: Erkki Salo


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi