Saarnavuoro

Palstalla kirjoittajat kertovat jonkin tulevan pyhän saarnan teemasta ja näkökulmistaan siihen.
1.6.2016 12.12

Anna valoa

Timo Takala

Tampereen seurakuntien kehitysjohtaja, vs. hallintojohtaja

 

Saarnatekstinä on Johanneksen evankeliumin neljä ensimmäistä jaetta. Evankeliumi sisältää näkökulman historian alkuhämärään. Sen pääpaino on kuitenkin tässä hetkessä ja tulevassa. Messun aiheena on Anna valoa.

 


Elämä on täynnä erilaista epävarmuutta. Tulevaisuutta ei voi hallita eikä menneisyyttä muuttaa. Elämämme tarvitsee Jumalan valoa. Se mahdollistaa kaikesta huolimatta jatkamisen puhtaalta pöydältä.

 

Evankeliumi kertoo, että Jumala luojana on kaiken elämän takana. Jeesus Vapahtajamme on elämän valo. Kirkkaudessa ei pääse karkuun elämän säröjä. Jumalan valo paljastaa mutta myös armahtaa. Jumalan lupaus tulevaisuudesta on, että viimeinen sana ei ole pimeydellä.

 

Mitä haluat saarnassasi viestiä?

Juuri ennen messun alkua nostamme salkoon siniristilipun. Sen värit ja risti ovat viesti asioista, joiden varaan olemme elämämme halunneet rakentaa. Juhannuksena ympäröivä luonto on vahva viesti siitä, että tätä kaikkea ei ole ihminen tehnyt.

Messussa rohkaisemme toinen toistamme lähelle Kristusta. Valo loistaa pimeydessä ja se voi merkitä paljon. Kannattaa olla kiinnostunut erilaisuudesta. Samalla voi kysyä, mitä siitä opin.

 

Oliko tekstissä jotain vaikeaa?

Elämän syvimpien asioiden parissa on aina se haaste, että kaikkea ei voi ymmärtää.  Sitäkin on vaikea ymmärtää, miksi joku rakastaa määrättömän paljon silloinkin, kun elämästä löytyy lähinnä ikäviä asioita.

 

Löydätkö evankeliumista yhtymäkohtia omaan elämääsi?

 

Kristuksessa on elämä, ja elämä on ihmisten valo. Onneksi tämä koskee meitä kaikkia, myös minua. Saarnan ja koko messun sisällön tulee jalostua arjen elämäksi. Erilaisuuden kunnioittaminen, rakentava ja avoin tapa puhua sekä välittämistä heijastavat teot ovat Sanan tulemista lihaksi. Se näkyy itse kunkin arjessa myös juhannusta seuraavalla viikolla.

 

Mitä harrastat ja mikä harrastuksessasi sinua viehättää?

 

Menen usein metsään; sahan kanssa tai ilman. Luonnon raikkautta, kauneutta ja kokonaisvaltaisuutta ei voi korvata mikään. Kaikki tämä on tarjolla joka päivä ilmaiseksi ,ja keskikesällä vielä parhaimmillaan.

 

 

Timo Takala saarnaa juhannusaattona 24.6. klo 16 Tuomasmessussa Ilkon kurssikeskuksen puutarhassa. Kaikille avoin Ilkon juhannustapahtuma alkaa klo 13. Lisätietoja: tampereentuomasmessu.fi


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja