Hengen leipää

4.4.2018 10.00

Monipuolisuus on rikkautta

Maria Kohtala

Sateenkaarimessu ja Tuomas-yhteisö ovat avanneet silmiäni näkemään, että on olemassa runsaasti erilaisia hengellisiä ihmisiä. Monipuolisuus on ilahduttavaa rikkautta. Nämä yhteisöt ovat nuorekkaita ja avoimia uusille ihmisille.

Olen Tampereelle muutettuani aluksi lähtenyt ihan vain toisten seuraan, kuuntelemaan ja ihmettelemään Tuomasmessuihin ja Sateenkaarimessuihin sekä keskustelemaan hengellisessä sateenkaariryhmässä Malkuksessa.

Tuomasmessuihin haetaan säännöllisesti vapaaehtoisia avustamaan monenlaisissa tehtävissä. Nämä tehtävät ovat saaneet minut lähtemään kotoa neljän seinän sisältä Aleksanterin kirkkoon, Vanhaan kirkkoon ja Finlaysonin kirkkoon. Samalla tapaan ihmisiä ja tutustun kaupunkiin.

Palvelutehtävät ovat motivoineet minua muutettuani kolme vuotta sitten Tampereelle. Minulle on luontevaa osallistua tekemällä ja olla mukana järjestämässä yhteisiä tapahtumia.

Vapaaehtoisena toimiminen messussa ei vaadi erityistä koulutusta. Jokainen osaa kerätä kolehtia, auttaa keittiössä, kattaa pöydän ja lukea tekstiä messussa.

Itse tosin jännitän kolehdin keräämistä, mutta toiset vapaaehtoiset muistavat helpottaa oloani huumorilla.

Olen oppinut, että palvelutehtävissä rentous ja huumorintaju ovat tärkeitä, kun kaikki ei suju suunnitellusti. Tekemisen kautta kuitenkin oppii, ja samoin toisten kokemuksista. On tärkeää, että ennen kaikkea uskaltaa lähteä mukaan!

Tuomaskokouksessa messun jälkeen voi keskustella messun herättämistä ajatuksista ja kokemuksista messun järjestämisessä. Keskusteluissa käydään läpi parannusehdotuksia ja luetaan osa esirukouksista.

Uskoni tulee esiin palvelutehtäviin ja messuihin osallistumalla. Jeesus toimii minulle opettajana, joka näyttää, miten voin olla parempi lähimmäinen ja miten voin kehittyä ihmisenä.

Palvelutehtävät antavat iloa, myönteisiä kokemuksia ja voimia arkeen. Olen tavannut näissä tehtävissä paljon ihmisiä, jotka ovat avanneet silmiäni näkemään hengellisyyden monipuolisemmin ja laajemmin kuin aiemmin. Olen myös löytänyt uusia ystäviä.

Maria Kohtala

Kirjoittaja on 46-vuotias nainen, joka toimii työharjoittelussa Tampereen seurakuntien viestinnässä. Hän harrastaa luonnossa liikkumista, luonnonsuojelua, fillarointia ja musiikin kuuntelua.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja