Hengen leipää

2.8.2017 9.59

Jumalan palvelus

Seppo Nikkanen

 Jumalanpalveluksen sisällöstä on aikojen kuluessa käyty monenlaisia keskusteluja. Aikoinaan tehty uudistus musiikin lisäämisestä messuun ei tuonut kaivattua lisäystä kävijämääriin.

Olen huomannut, että nykyisin ainakin radiojumalanpalveluksissa halutaan usein toteuttaa erilaisia musiikillisia taide-esityksiä, kun kerran päästään esiintymään!

Itse olen ollut messun kaavaan tyytyväinen, enkä ole siihen kyllästynyt 35-vuotisen uskontaipaleeni kuluessa. Siksi minua kovasti lämmitti erään pienen paikkakunnan kirkkoherran kommentti radiojumalanpalveluksen alussa: ”Saatte nyt osallistua seurakuntamme aivan tavalliseen, jokasunnuntaiseen messuun!”

Haluan puhua tässä nyt juuri sinulle, joka tulet jumalanpalvelukseen ihmettelevänä, kaipaavana, tai jopa ahdistuneena.

Ollessasi messussa saat kuulla Jumalan Sanaa sekä osallistua yhteiseen synnintunnustukseen, jossa voi olla osio myös henkilökohtaiselle tunnustuksellesi.

Saat kuulla myös saarnan, jonka koskettavuus on aina arvoitus. Näin maallikkosaarnaajana olen todennut, että kaikille sopivaa saarnaa ei ole olemassakaan. Jos kuulijakunnassa kuitenkin on yksikin ihminen, jota saarnan sanoma koskettaa, se on tehnyt tehtävänsä.

Osallistuessasi yhteiseen uskontunnustukseen olet myös mukana Jumalan lahjojen vastaanottamisessa. Ehtoollisen muistoateriassa saat kuulla: ”Sinun puolestasi annettu…, sinun puolestasi vuodatettu…”. Juuri siksi ehtoollista kutsutaan myös ”armovälineeksi”.

Kun olet noussut seurakunnan kanssa kiittämään ja ylistämään Jumalaa ja ottanut vastaan Herran siunauksen, niin loppuvirren aikana sinulla on mahdollisuus toimia seuraavasti:

Jos olet kastettu, eikä sinulla ole aikaisemmin ollut tilaisuutta tai mahdollisuutta, sano näin: ”Herra Jeesus, tule minun Vapahtajakseni ja ota minut omaksesi!”

Jatko on sitten tulevaisuutesi historiaa!

Seppo Nikkanen

Tampereella asuva kirjoittaja on innokas saarnamies ja Suomen Maallikkosaarnaajat -yhdistyksen puheenjohtaja. Entinen yrittäjä ja nykyinen monitoimieläkeläinen sai uudenlaisen elämänmallin 35 vuotta sitten uskoon tullessaan. Nykyisin hän toimii aktiivisesti monissa kristillisissä järjestöissä.

 

 


Palaa otsikoihin | 1 Kommentti | Kommentoi