rss Tampereen seurakuntien uutiset

1.2.2018 17.10

Yhteisvastuu torjuu nälkää ja köyhyyttä

Seurakunnissa yhteisvastuuvaroilla hankitaan ruokaa, ja näin helpotetaan vähävaraisten ihmisten arkea. Ruoka-apu on tärkeä osa myös Tampereen seurakuntien diakoniatyötä. Viime vuonna Ruokapankki jakoi 22 000 ruokakassia tamperelaisille.

ruokanyss-ja-säilykkeet
Ruokapankin työntekijä Petri Ahokainen täyttää Ruokanyssen hyllyjä. Kuva Hannu Jukola
Suomessa tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa.

Diakoniarahastosta myönnetään 2000–4000 euron suuruisia kerta-avustuksia ihmisille, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi. Tuki ohjataan ihmisille seurakuntien diakoniatyön kautta.

Ulkomailla keräysvaroin autetaan ihmisiä katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.
Yhteisvastuu on kirkon vuosittainen suurkeräys, johon osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat.

Keräys alkaa sunnuntaina 4. helmikuuta ja jatkuu vappuun asti.

Ruokapankki jakoi 22 000 kassia

Ruoka-apu on tärkeä osa Tampereen seurakuntien diakoniatyötä. Viime vuonna Ruokapankki jakoi 22 000 ruokakassia tamperelaisille.

– Kassien kokonaismäärä ei noussut edellisvuodesta, mutta yhteistyötahoille menevän lahjoitusruuan osuus on kasvanut huomattavasti, kertoo Ruokapankin elintarvikeavun koordinaattori Salme Asunen.

Ruokaa saavia yhteistyötahoja ovat muun muassa A-Killan toimipaikat, Huoltsu, nuorten työpajat, yksinhuoltajaäitien ryhmä sekä monet vanhusten ryhmät ja työttömien toimipisteet.

Asunen on huolissaan etenkin vähävaraisista perheistä, joiden osuus ruokakassin hakijoista on suhteellisen pieni. Tuomiokirkkoseurakunnassa, Messukylässä ja Eteläisessä seurakunnassa perheiden osuus on noin 20 prosenttia. Harjun seurakunnassa noin puolet ruokakasseista menee lapsiperheille.

– Voi olla niin, että kassien sisältö ei aina vastaa perheiden tarpeita, kun valikoima vaihtelee. Saattaa myös olla, että ruoka-avusta ei tiedetä, arvelee Asunen.

Ruokakassit koostuvat yritysten lahjoituksista, Euroopan Unionin tuesta sekä seurakuntien ostamista tuotteista.

Palaa otsikoihin