rss Tampereen seurakuntien uutiset

12.1.2018 11.26

Varikkomessussa voi maksaa kolehdin älypuhelimella

Tampereen seurakuntien nuorten aikuisten Varikkomessussa voi maksaa kolehdin mobiilisti eli älypuhelimella. Kolehdin on voinut maksaa mobiilisti viidessä messussa ja käyttöönotto on sujunut pieniä alun haasteista lukuun ottamatta hyvin

Kolehti-Finlaysonin-kirkko
Varikkomessussa voi maksaa kolehdin mobiilisti, jos käteistä rahaa ei ole mukana. Kuva kirkon kuva-arkisto
— Itselläni ei juuri koskaan ole käteistä rahaa lompakossa. Aloin pohtia, miten kolehtiin osallistuminen olisi helpointa seurakuntalaisille. Päätin selvittää, voisiko kolehtisumman maksaa kännykällä, kertoo Uuden Verson pastori Olli Viljakainen.

Summat ovat vaihdelleet alun 15 eurosta yli kolmeensataan euroon. Kehitämme palvelua jatkuvasti ja aiomme jatkaa käytäntöä, sanoo Olli Viljakainen.

— Kännykällä maksaminen tuntuu myös ajatuksena mukavan henkilökohtaiselta verrattuna esimerkiksi korttimaksamiseen. 

Mobiilikolehti on käytössä Varikkomessuissa seuraavan kerran 14.1.2018 kello 16 Tesoman kirkossa. Mobiilimaksamiseen tarvitaan älypuhelin, Facebook Messenger ja esimerkiksi Pivo-mobiililompakkosovellus.

— Kirkkolain mukaan kolehtia saa kerätä ainoastaan jumalanpalveluksen aikana. Chatbotin avulla pystymme määrittelemään maksun ajankohdan ja paikan, ja sen jälkeen maksaminen on mahdollista, selvittää Viljakainen.

Viljakaisen mukaan palvelun avulla voi kuunnella myös Varikkomessun saarnoja, lukea blogia tai lähettää rukouspyynnön.


Palaa otsikoihin