rss Tampereen seurakuntien uutiset

15.5.2018 14.30

Vanhaa ja uutta kuoromusiikkia helluntain kunniaksi

Helluntai – Pyhän Hengen vuodattamisen juhla – on ollut keskeisellä sijalla länsimaisessa vokaalimusiikissa sen historian alkumetreiltä saakka. Kamarikuoro Aleksanterin lauluryhmä tuo helluntain messussa kuultavaksi sekä vanhaa että uutta kuoromusiikkia.

Aleksanterin lauluryhmä
Aleksanterin lauluryhmä, johtajana ja kanttorina Riikka Viljakainen.
Ohjelmassa on muun muassa keskiaikainen hymni Veni Creator Spiritus, jota seurakunta pääsee laulamaan myös virren muodossa.

– Amerikkalaisen Anthony Bernarduccin Veni Creator -teos sekakuorolle ja djembe-rummulle vuodelta 2014 tuo samaan tekstiin rytmikkään ja uudenlaisen otteen, kertoo kuoron johtaja, kanttori Riikka Viljakainen. 

Toinen latinankielinen hymni Veni Sancte Spiritus, on keskiaikainen sekvenssi, jonka tekstiä käytetään kirkossa helluntain messussa päivän rukouksena Tule Pyhä Henki.

– Italialaisen Alessandro Kirschnerin tähän teokseen säveltämä vaihtuvaan rytmiin perustuva teos vuodelta 2011 on niin ikään uutta kuoromusiikkia edustava sävellys. Siis uutta luovaa musiikkia helluntain hengessä, lupaa Viljakainen.

Messu sunnuntaina 20.5. kello 10 Aleksanterin kirkossa. Aleksanterin lauluryhmä ja Janne Savela, djembe, johtajana ja kanttorina Riikka Viljakainen.


Palaa otsikoihin