rss Tampereen seurakuntien uutiset

4.12.2018 10.16

Valon ja tulen joulu vie kirkkoelämyksen huippuunsa

Valon ja tulen joulu yhdistää joulun perinteisen sanoman ja elämyksellisen nykytekniikan.

valo ja tuli kuva
Tulielementtejä, tanssia, huikeaa bändimusiikkia ja visuaalinen ilotulitus, joka herättää Kalevan kirkon seinät eloon. Näistä elementeistä rakennetaan Valon ja tulen joulu, joka yhdistää joulun perinteisen sanoman ja elämyksellisen nykytekniikan. Yleisön toiveesta tilaisuus järjestetään uudestaan muutaman vuoden tauon jälkeen Kalevan kirkossa lauantaina 15.12. kello 18 ja kello 21.

Valon ja tulen joulu tarjoaa kokemuksia kaikkien aistien välityksellä, kertoo illan käsikirjoituksesta vastaava pastori Ralf-Eerik Friman;

 - Musiikki on sovitettu modernisti ja äänimaailma tarjoaa yllätyksiä. Myös tuli ja tanssi ovat tapahtuman elementtejä.

 - Seinille heijastetaan elämyksellistä ja värikästä videokuvaa, mikä luo kirkkoon ainutlaatuisen tunnelman. Tämän jälkeen et katso Kalevan kirkkoa enää ikinä samoin kuin ennen, Friman lupaa.

 Vaikka tapahtuma toteutetaan nykytekniikkaa hyödyntäen, kyseessä on ennen kaikkea joulukirkko, jossa tärkeintä on joulun sanoma.

 -  Jouluyö on niin uskomaton tarina, että se ansaitsee tulla kerrotuksi näyttävästi.  Raamattu on täynnä suurta draamaa ja isoja kertomuksia! Yritämme tuoda yhden sen suurimmista stooreista eloon.

 - Koko illan draaman kaari kiteytyy kysymykseen: miltä jouluyön kertomus näyttäisi meidän ajassamme?

Draamallisen illan toteutuksesta vastaavat Uusi Verso, Bright Finland ja Flamma.


Sanottua:

 ” Messun luvattiin tarjoavan elämyksiä kaikille aisteille, ja sen se todella teki. Valot, seinille heijastetut videokuvat, tuli, musiikki, tanssi ja joulun sanoma yhdistyivät mykistäväksi kokonaisuudeksi.”

-  Aamulehti 19.12.2015

 

”Tulen ja Valon joulu oli mahtava elämys. Vaikka tekniikkaa oli paljon (kuvat ja valot seinillä, elektronistakin musiikkia jne.), tunnelma oli tilaisuuteen sopiva ja Jeesuskin mahtui hyvin mukaan. Ei sellaisia voi varmaan usein järjestää, mutta kyllä kannatti. Huikeaa oli!”

- Osallistuja 19.12.2015


Kuva: Markus Perko


Palaa otsikoihin