Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

31.12.2018 14.06

Uudistunut Pispalan kirkko saa loppiaisena siunauksen

Piispa Matti Repo siunaa uudistetun Pispalan kirkon uudelleen käyttöön loppiaisena 6. tammikuuta kello 11.

pispala
Uudistuksessa kokonaisuuteen sovitettiin muun muassa uusi monitoimitila, joka sitoo seurakuntatalon ja kirkkosalin tyylikkäästi yhteen. Rakennus on nyt myös esteetön ja energiatehokkaampi.

Uudistuneisiin tiloihin muuttavat diakonian avoin olohuone ja kahvila Silmukka, nuorten aikuisten Varikko-yhteisö sekä muuton yhteydessä uuden nimen saava nuorten tila Lataamo.

Harjun seurakunnan kirkkoherra Veli-Pekka Järvistä ilahduttaa ajatus, että Pispalan uudistunut kirkko tulee olemaan täynnä eri-ikäisiä ihmisiä aamusta iltaan. Hän uskoo, että uudesta syntyy paljon sellaista, joka ei olisi mahdollista toiminnan ollessa hajautettu pitkin seurakuntaa.

– Aiemmin on puuttunut yhteisen tulemisen paikka. Uskon, että muutos vaikuttaa toimintakulttuuriin myönteisesti seurakuntalaisen näkökulmasta. Jos vaikka diakonian asiakas huomaa, että laulukuoro olisikin se tapa, jolla hän haluaa osallistua. Sellaista ei tapahdu, jos ei ole paikkaa, jossa erilaiset ihmiset ja tarpeet voivat kohdata, pohtii Järvinen.


Palaa otsikoihin