Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

Tuomiorovastin joulutervehdys: Joulurauhaa Tampereelta

Suomen Turku julistaa joulurauhan aattona. Myös Tampereella on ollut oma perinne vuodesta 1945 alkaen. Raatihuoneen parvekkeelta on luettu kaupunginhallituksen joulurauhan toivotus kaupunkilaisille. Tekstin laati aikanaan piispa Eelis Gulin.

Tänä jouluna joulurauha julistetaan Aleksanterin kirkon portailta aattona kello 12. Se aloittaa Kirkkopuiston joulu -tapahtuman. Puistossa ja kirkossa on tarjolla joulupuuroa, hartauksia, musiikkia ja jouluista yhdessäoloa. Tapahtuma jatkuu kello 23 konserttiin asti.

Aleksanterin kirkko talvi
Aleksanterin kirkko.

Joulun rauhasta lauletaan ja kerrotaan myös Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa, joulun hartauksissa, jumalanpalveluksissa ja monissa konserteissa. Näiden kautta voi saada kosketuksen joulun ihmeeseen, Jeesus-lapsen syntymään. Hän toi kaikille armon ja rauhan.

Joulun rauhan voi kokea myös omassa kodissa, kynttilän valossa ja hiljaisuudessa. Sen voi kokea myös vaikkapa autossa, kun laittaa Jouluradion soimaan.

Joulurauha on lahja, joka voi yllättää. Joulurauhan julistus, evankeliumi, virret, laulut ja muu joulumusiikki välittävät tätä enkelien viestiä:

“Kunnia Jumalalle korkeuksissa,
ja maassa rauha ihmisten kesken,
joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!”

Rauhallista joulua ja siunattua uutta vuotta 2019!

Olli Hallikainen
tuomiorovasti


Palaa otsikoihin