rss Tampereen seurakuntien uutiset

29.11.2018 14.23

Tuomiokirkko saa oman joulukalenterin

Tuomiokirkon joulukalenteri avautuu Facebookissa Tampereen tuomiokirkko –sivulla 1.12. Kalenterin kuvat ja teemat saavat innoituksensa Tuomiokirkosta

paperitähti-joulukuusi
Tuomiokirkkoseurakunnan papit Minnamaria Tammisalo ja Riikka Sydänmaa ovat tehneet tamperelaisten iloksi joulukalenterin. Joka päivä Facebookissa Tampereen tuomiokirkko –sivulla avautuu yksi luukku, joka vie avaajansa Tuomiokirkon tunnelmaan ja jouluisiin ajatuksiin.  Ensimmäinen luukku avautuu 1.12. Kalenterin kuvat ja teemat saavat innoituksensa Tuomiokirkosta, kertoo Minnamaria Tammisalo:

 - Tampereen Tuomiokirkko on koskettava kokonaistaideteos, josta joka käynnillä löytyy uusia oivalluksia. On ollut ilo etsiä adventtiin sopivia kuvakulmia, sommitella sanaa ja kuvaa siunaukseksi lukijan aamuhämärään.

Myös Riikka Sydänmaa on löytänyt tutusta kirkosta uusia puolia:

 - Erityisen kivaa on ollut olla kirkossa kuvien kuljetettavana. Olen maannut penkillä ja tutkinut sulkia siivissä, polvistunut alttarikaiteen pehmeälle samettityynylle ja seurannut valoon kulkevien kulkuetta, tuntenut käsissäni elämänköynnöksen piikit ja ihastellut kuoleman puutarhan puutarhureiden hellyyttä. Urkujen takainen aurinko on lämmittänyt sisintä ja huolettomina lentävät linnut rohkaisseet.

 - Mieleen pompsahtaneiden ajatusten määrä on yllättänyt. Moni kohtaamani ihminen ja yhdessä jaettu hetki elämää on tullut mieleen. Monen asian ja ihmisen puolesta olen kirkossa kulkiessani rukoillut. Kuvan eteen pysähtyminen ja tekstin miettiminen ovat hyviä hetkiä Jumalan kanssa

Tekijät toivovat, että kalenteri tarjoaisi ihmisille valoa kaamoksen keskelle ja pieniä hyviä havahtumisen hetkiä.

 - Olisi hienoa, jos kalenteri antaisi ihmisille rauhaa, toivoa ja muistutuksen siitä kuinka rakas sinä olet Jumalalle, Sydänmaa pohtii.

Kahden pienen pojan äitinä Tammisalo toivoo, että kalenteri voisi myös muistuttaa siitä, että joulussa kaikki on jo valmista.

 - Loppuvuosi on töissä kiireinen, ja samalla on tehtävä omat jouluvalmistelut. Tuplabuukkaus. Koululaiset ovat väsyneitä ja aikuiset myös. Kunpa joulukalenterimme kuva ja tekstit voisivat koskettaa ja virkistää juuri tärkeällä hetkellä.

Joulukalenterin sisältö on yllätys mutta yhden vinkin Tammisalo paljastaa.

 - Omassa jouluun valmistautumisessani yksi kirja on jo muutaman vuoden ollut yli muiden: Ann Voskampin joulukalenterikirja Lahjoista suurin – kaikki on jo valmista.  Sain sen aikanaan rakkaalta ystävältä etukäteisjoululahjaksi jo adventtina ja ilman sitä en voisi adventtiani elää. Jokaiselle päivälle on ihana pohdiskeluteksti, Raamatun lainauksia ja tehtäviä pohdittavaksi toteutettavaksi. En malttanut olla tekemättä paria lainausta siitä joulukalenteriinkin, Tammisalo kertoo.


Palaa otsikoihin