rss Tampereen seurakuntien uutiset

31.7.2018 13.44

Tapahtumien yö seurakunnissa – Nää biisit iskee sun tajuntaan!

– Tapahtumien yön Iskelmämessun biisilista on kasattu rakkaudella – laulamaan tulevien ihmisten tarpeet edellä ja messun luonne huomioiden, kuvailee Pirkanmaan musiikkiopiston apulaisrehtori Timo Saarinen, joka on ollut mukana suunnittelemassa loppukesän iskelmäpläjäystä.

tapahtumien yö
Aleksanterin kirkossa 9. elokuuta kello 20 järjestettävässä yhteislaulutapahtumassa lauletaan iskelmän uusimpia hittejä ja ajan kultaamia klassikoita iskelmätaivaan kirkkaimmilta tähdiltä aina Juha Tapiosta Juiceen. Yhteislaulut säestää Jaakko Luoman mukaansatempaava Las Palmas -orkesteri solisteinaan PMO:n vetovoimaiset pop–jazz-laulajat.

– Biisejä valittaessa on pidetty mielessä koskettavuus, tuttuus ja lyriikat. Valitsimme kappaleita, joiden sanoja voi tulkita myös hengellisesti. Iskelmien sanoituksiin on helppo myös liittää omia merkityksiä, sanoo Laura Karhola messun suunnittelutiimistä.

Iskelmien sovittaminen messuun on tehty ajatuksella ja huumoria unohtamatta. Iskelmämessussa lauletaan muun muassa Lauri Tähkän Sinä olet minun, Anna Puun Mestaripiirros, Anna Eriksonin Oot voimani mun ja Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa.

Yhteislaululle on tilausta

Supersuositut Syntisten veisut -tapahtumat todistavat tamperelaisten halusta päästä laulamaan yhdessä.

 – Yhteislaulu on kokemuksena upea. Se synnyttää tunteen yhteen kuulumisesta ja parhaimmillaan siitä, että oma paikka on sillä hetkellä löytynyt. Joku voi ajatella, että ”tänä iltana mäkin voin kuulua tähän porukkaan”, kuvailee Karhola.

Iskelmämessun kolehdilla kustannetaan Asunnottomien yönä 17.10. järjestettävä Safka-aid -tapahtuma.

Messu lähetetään suorana Pispalan Radiossa (99,5 MHz).


I’ll be Bach – elokuvamusiikkia ja klassikoita Tuomiokirkon uruilla

Tapahtumien yön I’ll be Bach -konsertissa kello 19 urkutaiteilija Esa Toivola taivuttaa Tuomiokirkon pillit soittamaan elokuvamusiikkia ja urkumusiikin klassikoita.

– Elokuvamusiikkia on luvassa ainakin elokuvasta Terminator II: Judgement day, onhan elokuvan nimessäkin kirkollinen aihe. Myös soittajan suosikkigenrestä, eli avaruuselokuvista, kuullaan otteita, kertoo Toivola.


Katso seurakuntien Tapahtumien yön koko ohjelma täältä.


Palaa otsikoihin