rss Tampereen seurakuntien uutiset

31.8.2018 12.50

Täällä kuollaan! Luentosarja kuolemasta alkaa 18.9.

Voimasanoja Raamatusta -luentosarja käsittelee kuolemaa. Kuolemaa lähestytään syksyn luennoissa pelon, surun ja toivon näkökulmista. Kuolema-aiheiset luentoillat järjestetään Kulttuuritalo Laikussa Keskustorin kupeessa.

Enkeli

Voimasanoja Raamatusta -luentosarja

18.9.2018 kuolemaa lähestytään pelon näkökulmasta. Teologipuheenvuoron pitää sairaalasielunhoitajien kouluttaja Virpi Sipola. Kokemuksellisen näkökulman aiheeseen tuo kuolemaa 30 vuotta tutkinut dosentti Gustaf Molander.

23.10.2018 pyhäinpäivän aattona aiheena on suru. Surusta ja kuolemasta puhuu TAMKin yliopettaja Varpu Lipponen, joka on kuoleman teemaan syvästi perehtynyt saattohoidon asiantuntija.  Kokemuspuheenvuoron käyttää lapsensa menettänyt Halsuan eläkkeellä oleva kirkkoherra Jouko M.V. Heikkinen, joka on kirjoittanut useita kirjoja kuolemasta ja kuolemisen taidosta.

20.11.2018 syksyn viimeisessä luentoillassa puhutaan toivosta. Systemaattisen teologian dosentti Maarit Hytönen Kirkon tutkimuskeskuksesta avaa illan teologipuheenvuorollaan.  Syksyn luentosarja päättyy illan toiseen puheenvuoroon, jonka käyttää kirjailija ja filosofi Torsti Lehtinen.

Jokainen ilta alkaa klo 18 ja päättyy klo 20.  Aikaa on varattu myös vapaalle keskustelulle, minkä jälkeen voi halutessaan osallistua ekumeeniseen rukoushetkeen.

Voimasanoja Raamatusta -luentosarjan järjestää Pirkanmaan Pipliaseura yhdessä Tampereen ev.lut. seurakuntien ja Ahjolan kansalaisopiston kanssa. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia.


Palaa otsikoihin