rss Tampereen seurakuntien uutiset

5.11.2018 15.06

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tiistaina 6.11.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestysaika on 6.-10. marraskuuta eli tämän viikon tiistaista lauantaihin. Tampereella äänestämään pääsee sekä marketeissa että seurakuntataloilla.

Koko ennakkoäänestysajan ovat auki äänestyspaikat  yhdeksässä marketissa eri puolilla Tamperetta, pääkirjasto Metsossa ja Seurakuntien talolla Näsilinnankadulla. Lisäksi äänestyspaikkoja on muun muassa seurakuntataloissa ja palvelutaloissa. Seurakuntavaaleissa valitaan seurakuntapäättäjät seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Vaalit ovat valtakunnalliset.

 Ennakkoon äänestävä voi suunnata mihin ennakkoäänestyspaikkaan tahansa, mukaan tarvitaan kuvallinen henkilötodistus ja mielellään myös vaalikirjeen mukana tullut lähetekirje. Ilman lähetekirjettäkin voi äänestää. Varsinaisena vaalipäivänä 18.11. voi äänestää vain oman seurakunnan äänestyspaikaksi valitussa kirkossa. Tiedot ennakkoäänestyspaikoista löytyvät osoitteesta tampereenseurakunnat.fi/vaalit.

 Äänioikeutettuja ovat seurakunnan jäsenet, ja äänestysikäraja on 16 vuotta. Tampereella äänioikeutettuja on reilut 120 000. Vuoden 2014 seurakuntavaaleissa ennakkoääniä annettiin Tampereella noin 10 000, ja suosituin ennakkoäänestyspäivä oli viimeinen mahdollinen eli perjantai. Nyt ennakkoon äänestäminen on mahdollista lauantaihin 10.11. asti.

Tampereella kahdet vaalit samalla kertaa

Jokaisessa Tampereen ennakkoäänestyspaikassa on nähtävillä kaikkien tamperelaisseurakuntien ehdokaslistojen yhdistelmät. Äänestää voi vain oman seurakunnan ehdokkaita, ja samalla kertaa äänestetään ehdokasta sekä Tampereen seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon että oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon. Tampereella vaalit pidetään Eteläisessä seurakunnassa, Harjun seurakunnassa, Messukylän seurakunnassa ja Tuomiokirkkoseurakunnassa, Tampereen ruotsalaisessa seurakunnassa päädyttiin sopuvaaliin.

Vaalikopissa kannattaa olla tarkkana: kirkkovaltuustoehdokkaan numero merkitään valkoiseen äänestyslippuun ja seurakuntaneuvostoehdokkaan oranssiin. Molemmille vaaleille on omat ehdokasluettelonsa ja äänestysnumeronsa, vaikka ehdokkaat ovat molemmissa vaaleissa pääosin samoja ihmisiä.

 Ennakkoon ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa, jonka osoite on seurakuntavaalit.fi/vaalikone. Tampereella vaaleissa on mukana kuusi eri listaa. Kaikissa neljässä seurakunnassa ehdokkaita ovat asettaneet Kaikkien kirkko, Kirkkodemarit ja sitoutumattomat, Kokoomus ja sitoutumattomat sekä Yhdistynyt seurakuntaväki. Vasemmistolla on listat Tuomiokirkkoseurakunnassa ja Harjun seurakunnassa, Messukylässä on uutena ryhmänä mukana Elävä kirkko.

Seurakuntavaalien vaalikeräyksen tuotot ohjataan lasten, nuorten ja naisten koulutuksen ja syrjäytymisen ehkäisyyn Suomessa ja kehitysmaissa. Vaalikeräyksen järjestävät Kirkkopalvelut, Suomen Lähetysseura, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Pipliaseura.

Koko ennakkoäänestysajan auki olevat äänestyspaikat Tampereella


Seurakuntien talo, Näsilinnankatu 26, katutaso  6.-10.11.2018 klo 9-18

Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 , 6.11.- 9.11. klo 10-20 ja 10.11. klo 10-15

Marketit tiistaista perjantaihin 6.-9.11. klo 10-20 ja lauantaina 10.11. klo 10-18:

Kauppakeskus Duo, Pietilänkatu 2, Hervanta
K-Citymarket Lielahti, Harjuntausta 7
K-Citymarket Turtola, Martinpojankatu 4
K-Supermarket Westeri, Tesomankatu 4
Prisma Kaleva, Sammonkatu 75
Prisma Koivistonkylä, Lempääläntie 21 
Prisma Lielahti, Turvesuonkatu 2
Prisma Linnainmaa, Liikekatu 3  

Palaa otsikoihin