Ajankohtaista

22.1.2019 Lähde kristillisen meditaation polulle

Löytyykö kristillisen mystiikan ja mietiskelyn perinteestä tapoja läsnäoloon, itsensä kohtaamiseen ja Jumalan ihmettelyyn? Kristillisen meditaation polku mahdollistaa kevään aikana kerran kuussa tutustumisen erilaisiin meditaation tapoihin.

Lue lisää

 

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

30.10.2018 11.47

Seurakunnat mukana Nenäpäivässä, ilmoitaudu vapaaehtoiseksi

Suomen suurin viihteellinen hyväntekeväisyysilta, Nenäpäivä-show, pidetään tänä vuonna 9. marraskuuta. Televisioitua show’ta edeltävillä viikoilla Tampereella on monipuolista ohjelmaa Nenäpäivän tiimoilta, jolla nostetaan Nenätunnelmaa ja kerätään varoja maailman heikoimmassa oleville lapsille.

nenaaaa
30. lokakuuta Teivon raveissa Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK ja Nenäpäivä ovat esittelemässä katsomorakennuksen totohallissa toimintaansa, sekä vuoden 2018 keräysvarojen käyttökohteita! Tiistairavien kolmas lähtö kantaa nimeä Nenäpäivä -lähtö.

Sunnuntaina 4. marraskuuta AutoCenter Areenalla on Nenäpäivä-perhetapahtuma, jonne voi tulla 16.30 alkaen ihastelemaan halibernejä, laamaa ja alpakkaa, kokeilemaan temppurataa ja pomppimaan pomppulinnaan ja ottamaan kasvomaalauksen.

Maanantaina 5. marraskuuta Keskustorin Toripäivänä Vanhalla kirkolla on Nenäpäivä-ohjelmaa kello 10-17 alkaen. Kirkolla on tarjoilua, lipaskeräystä ja kanttorien musisointia. Muusikko Peter Joukaisen ulkoilmaesiintyminen on  Kirkon Ulkomaanavun teltassa kello 11 ja 13.

Nenäpäivä-toimistoa pidetään Seurakuntien talon aulassa, Näsilinnankatu 26, 6.–9. marraskuuta kello 10-17. Toimistossa voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi ja noutaa keräyslippaita. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua myös Nenäpäivän sivuilla, osoitteessa hiiop100.fi tai vapaaehtoistyö.fi/tampere.

Nenäpäivään voi osallistua yksinkertaisimmillaan tekemällä lahjoituksen tai levittämällä sanaa Nenäpäivästä sosiaalisessa mediassa.

Mikä ihmeen Nenäpäivä?

Nenäpäivä on vuosittainen hyväntekeväisyys- ja tiedotuskampanja, jolla tuetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten koulutusta, terveyttä, turvaa sekä ravinnon saannin edistämistä. Nenäpäivä kerää varoja maailman lapsille viihteen ja huumorin keinoin sekä innostamalla suomalaisia iloisiin hyväntekeväisyystempauksiin. Avun vievät perille yhdeksän tunnettua ja luotettavaa järjestöä:logot


Palaa otsikoihin