rss Tampereen seurakuntien uutiset

30.10.2018 16.02

Pyhäinpäivänä mahdollisuus keskusteluun hautausmailla

Pyhäinpäivänä muistetaan edesmenneitä rakkaita ja hiljennytään haudoilla. Pyhäinpäivä on säilyttänyt Suomessa asemansa vainajien muistopäivänä, ja suomalaisilla on tapana viedä läheisten haudoille kynttilöitä ja seppeleitä.

Kalevankangas-ja-lyhty
Haudoilla käynti pyhäinpäivänä yleistyi Suomessa toisen maailmansodan jälkeen.

Kalevankankaan hautausmaa

Seurakuntien työntekijöitä on keskustelemassa Kalevankankaan kappelin luona kello 15-19 ja tarjoamassa lämmintä juotavaa.

  • Puhetta kuolemasta ja luopumisesta – keskusteluhetki kello 16.30 -17 Kalevankankaan isossa kappelissa.
  • Muistojen musiikkia - pyhäinpäivän musiikkihetki Kalevankankaan isossa kappelissa. Kanttorit Petra Perttula ja Maiju Häyrynen musisoivat kello 16 ja 17. Vapaa pääsy
  • Surun ja toivon musiikkia Kalevankankaan isossa kappelissa klo 19. Harjun Kanttorikvartetin uuden levyn musiikkia kuullaan Surun ja toivon musiikkihetkissä. Kanttorikvartetissa musisoivat kanttorit Sanna Ketola sopraano ja piano, Elina Peura sopraano ja urut, Hanna Kataja altto ja sopraano, Tarja Laitinen altto ja sopraano, Antti Sipola tenori, Lasse Kautto basso ja Janne Salmenkangas basso.

 Messukylän hautausmaa

Seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset päivystäjät ovat paikalla keskustelemassa kello 11-17.  Tarjolla lämmintä juotavaa.

  • Messukylän kirkossa musiikkihetket kello 14 ja 15. Lauluyhtye Uoma, Katja Viljamaa ja Liina Viljamaa, sello.
  • Iltakirkko kello 17.

Lamminpään hautausmaa

Lamminpään hautausmaan pääportilla kello 17-21 on tavattavissa pappeja ja diakoneja. Tarjolla on myös pipareita ja mehua.

Lamminpäässä on iso muualla nukkuvien muistelupaikka, jonne voi tulla muistelemaan muualle haudattuja vainajia.

  • Surun ja toivon musiikkia Lamminpään isossa kappelissa klo 15 ja 17 sekä Kalevankankaan isossa kappelissa klo 19.
    Harjun Kanttorikvartetin uuden levyn musiikkia kuullaan Surun ja toivon musiikkihetkissä. Kanttorikvartetissa musisoivat kanttorit Sanna Ketola sopraano ja piano, Elina Peura sopraano ja urut, Hanna Kataja altto ja sopraano, Tarja Laitinen altto ja sopraano, Antti Sipola tenori, Lasse Kautto basso ja Janne Salmenkangas basso.

Palaa otsikoihin