Ajankohtaista

22.1.2019 Lähde kristillisen meditaation polulle

Löytyykö kristillisen mystiikan ja mietiskelyn perinteestä tapoja läsnäoloon, itsensä kohtaamiseen ja Jumalan ihmettelyyn? Kristillisen meditaation polku mahdollistaa kevään aikana kerran kuussa tutustumisen erilaisiin meditaation tapoihin.

Lue lisää

 

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

30.10.2018 16.02

Pyhäinpäivänä mahdollisuus keskusteluun hautausmailla

Pyhäinpäivänä muistetaan edesmenneitä rakkaita ja hiljennytään haudoilla. Pyhäinpäivä on säilyttänyt Suomessa asemansa vainajien muistopäivänä, ja suomalaisilla on tapana viedä läheisten haudoille kynttilöitä ja seppeleitä.

Kalevankangas-ja-lyhty
Haudoilla käynti pyhäinpäivänä yleistyi Suomessa toisen maailmansodan jälkeen.

Kalevankankaan hautausmaa

Seurakuntien työntekijöitä on keskustelemassa Kalevankankaan kappelin luona kello 15-19 ja tarjoamassa lämmintä juotavaa.

  • Puhetta kuolemasta ja luopumisesta – keskusteluhetki kello 16.30 -17 Kalevankankaan isossa kappelissa.
  • Muistojen musiikkia - pyhäinpäivän musiikkihetki Kalevankankaan isossa kappelissa. Kanttorit Petra Perttula ja Maiju Häyrynen musisoivat kello 16 ja 17. Vapaa pääsy
  • Surun ja toivon musiikkia Kalevankankaan isossa kappelissa klo 19. Harjun Kanttorikvartetin uuden levyn musiikkia kuullaan Surun ja toivon musiikkihetkissä. Kanttorikvartetissa musisoivat kanttorit Sanna Ketola sopraano ja piano, Elina Peura sopraano ja urut, Hanna Kataja altto ja sopraano, Tarja Laitinen altto ja sopraano, Antti Sipola tenori, Lasse Kautto basso ja Janne Salmenkangas basso.

 Messukylän hautausmaa

Seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset päivystäjät ovat paikalla keskustelemassa kello 11-17.  Tarjolla lämmintä juotavaa.

  • Messukylän kirkossa musiikkihetket kello 14 ja 15. Lauluyhtye Uoma, Katja Viljamaa ja Liina Viljamaa, sello.
  • Iltakirkko kello 17.

Lamminpään hautausmaa

Lamminpään hautausmaan pääportilla kello 17-21 on tavattavissa pappeja ja diakoneja. Tarjolla on myös pipareita ja mehua.

Lamminpäässä on iso muualla nukkuvien muistelupaikka, jonne voi tulla muistelemaan muualle haudattuja vainajia.

  • Surun ja toivon musiikkia Lamminpään isossa kappelissa klo 15 ja 17 sekä Kalevankankaan isossa kappelissa klo 19.
    Harjun Kanttorikvartetin uuden levyn musiikkia kuullaan Surun ja toivon musiikkihetkissä. Kanttorikvartetissa musisoivat kanttorit Sanna Ketola sopraano ja piano, Elina Peura sopraano ja urut, Hanna Kataja altto ja sopraano, Tarja Laitinen altto ja sopraano, Antti Sipola tenori, Lasse Kautto basso ja Janne Salmenkangas basso.

Palaa otsikoihin