Ajankohtaista

22.1.2019 Lähde kristillisen meditaation polulle

Löytyykö kristillisen mystiikan ja mietiskelyn perinteestä tapoja läsnäoloon, itsensä kohtaamiseen ja Jumalan ihmettelyyn? Kristillisen meditaation polku mahdollistaa kevään aikana kerran kuussa tutustumisen erilaisiin meditaation tapoihin.

Lue lisää

 

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

31.10.2018 10.04

Lohtua ja toivoa pyhäinpäivän konserteissa

Taivaanrakas-konsertissa soi lohtu, ja Händel-kuoro kuljettaa kuulijansa ikuisen musiikin äärelle pyhäinpäivänä esittämällä W.A. Mozartin Requiem. Hautajaismusiikin aarteistoa kuullaan Viinikan kirkossa.

Taivaanrakas välittää lohtua

Hanna-Ekola-4-2018
Hanna Ekola.Kuvaaja Henna Mitrunen

Lohtua ja toivoa on kuulijalle luvassa pyhäinpäivänaaton Taivaanrakas-konsertissa Lielahden kirkossa perjantaina 2.11. kello 19. Jo perinteeksi muodostuneessa konsertissa esiintyvät Hanna Ekola (laulu) ja Virpi Salo (piano ja laulu).

Ekola on juuri julkaissut 13. levynsä Taivaanrakas, jossa on 12 laulajan itsensä sanoittamaa laulua luopumisesta, selviytymisestä, kiitoksesta ja toivosta. Uudet laulut kumpuavat laulajan omista elämänkokemuksista.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Lux Aeterna - hautajaismusiikin aarteistoa

Pyhäinpäivän iltana tunnelmallisessa Viinikan kirkossa on tarjolla laaja kattaus surumusiikkia monipuolisine instrumentteineen.

Illan aikana kuullaan tuttuja klassikoita surumusiikin keskiöstä, Bachin lohdullisista sävelistä Järnefeltin kehtolauluun, mutta tarjolla on myös vähemmän kuultuja helmiä. Yleisö pääsee myös osallistumaan musiikkiin, sillä yhteislauluina lauletaan lohdullisia virsiä.

Musiikista vastaavat Eteläisen seurakunnan kanttorit Martti Syrjäniemi ja Stiina Leinonen. Mukana on nuori ja lahjakas laulajalupaus Julia Manninen, Helli Syrjäniemi soittaa kanteletta ja Karita Boströmin käsissä soi sielukas oboe.

Lux Aeterna - hautajaismusiikin aarteistoa Viinikan kirkossa lauantaina 3.11. kello 19. Vapaa pääsy ja ilmainen ohjelmalehtinen.

Musiikillinen rukous edesmenneiden puolesta

Händel-kuoro
Händel-kuoro
Pyhäinpäivänä 3.11. kello 18 Händel-kuoro kuljettaa kuulijansa ikuisen musiikin äärelle, kun Tampereen tuomiokirkossa esitetään voimakas sielunmessu, W.A. Mozartin Requiem d-molli (KV 626).

Sen kaksitoista osaa kertovat kuolemanpelosta, ihmisen syyllisyydestä, armosta ja lunastuksesta. Kuoro haluaa näin liittyä Sovinto100 -tapahtumien ketjuun.

Konsertissa säestää kamariorkesteri Tampere Chamber ja johtaa Debra Gomez-Tapio. Solisteina esiintyvät nousevat nimet Sanna-Kaisa Hilliaho (sopraano), Ylva Gruen (altto), Heikki Hattunen (tenori) sekä Tiitus Ylipää (basso).

Liput 27/22 €: liput@handel-kuoro.fi, Tallipihan kahvila ja lippu.fi


Palaa otsikoihin