rss Tampereen seurakuntien uutiset

31.10.2018 10.04

Lohtua ja toivoa pyhäinpäivän konserteissa

Taivaanrakas-konsertissa soi lohtu, ja Händel-kuoro kuljettaa kuulijansa ikuisen musiikin äärelle pyhäinpäivänä esittämällä W.A. Mozartin Requiem. Hautajaismusiikin aarteistoa kuullaan Viinikan kirkossa.

Taivaanrakas välittää lohtua

Hanna-Ekola-4-2018
Hanna Ekola.Kuvaaja Henna Mitrunen

Lohtua ja toivoa on kuulijalle luvassa pyhäinpäivänaaton Taivaanrakas-konsertissa Lielahden kirkossa perjantaina 2.11. kello 19. Jo perinteeksi muodostuneessa konsertissa esiintyvät Hanna Ekola (laulu) ja Virpi Salo (piano ja laulu).

Ekola on juuri julkaissut 13. levynsä Taivaanrakas, jossa on 12 laulajan itsensä sanoittamaa laulua luopumisesta, selviytymisestä, kiitoksesta ja toivosta. Uudet laulut kumpuavat laulajan omista elämänkokemuksista.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Lux Aeterna - hautajaismusiikin aarteistoa

Pyhäinpäivän iltana tunnelmallisessa Viinikan kirkossa on tarjolla laaja kattaus surumusiikkia monipuolisine instrumentteineen.

Illan aikana kuullaan tuttuja klassikoita surumusiikin keskiöstä, Bachin lohdullisista sävelistä Järnefeltin kehtolauluun, mutta tarjolla on myös vähemmän kuultuja helmiä. Yleisö pääsee myös osallistumaan musiikkiin, sillä yhteislauluina lauletaan lohdullisia virsiä.

Musiikista vastaavat Eteläisen seurakunnan kanttorit Martti Syrjäniemi ja Stiina Leinonen. Mukana on nuori ja lahjakas laulajalupaus Julia Manninen, Helli Syrjäniemi soittaa kanteletta ja Karita Boströmin käsissä soi sielukas oboe.

Lux Aeterna - hautajaismusiikin aarteistoa Viinikan kirkossa lauantaina 3.11. kello 19. Vapaa pääsy ja ilmainen ohjelmalehtinen.

Musiikillinen rukous edesmenneiden puolesta

Händel-kuoro
Händel-kuoro
Pyhäinpäivänä 3.11. kello 18 Händel-kuoro kuljettaa kuulijansa ikuisen musiikin äärelle, kun Tampereen tuomiokirkossa esitetään voimakas sielunmessu, W.A. Mozartin Requiem d-molli (KV 626).

Sen kaksitoista osaa kertovat kuolemanpelosta, ihmisen syyllisyydestä, armosta ja lunastuksesta. Kuoro haluaa näin liittyä Sovinto100 -tapahtumien ketjuun.

Konsertissa säestää kamariorkesteri Tampere Chamber ja johtaa Debra Gomez-Tapio. Solisteina esiintyvät nousevat nimet Sanna-Kaisa Hilliaho (sopraano), Ylva Gruen (altto), Heikki Hattunen (tenori) sekä Tiitus Ylipää (basso).

Liput 27/22 €: liput@handel-kuoro.fi, Tallipihan kahvila ja lippu.fi


Palaa otsikoihin