rss Tampereen seurakuntien uutiset

5.6.2018 17.07

Kitara kulkee kirkossakin

Tampere Guitar festivaalilla on jälleen tarjolla pari kirkkokonserttia. Tampereella Antero Pellikka soittaa lounasmusiikkia keskiviikkona 6.6. kello 12-12.30 Aleksanterin kirkossa.

AnteroPellikka
Antero Pellikka soitti tänä keväänä diplomikonserttinsa.
Pellikka sai ensimmäisen kitaransa 7-vuotiaana ja aloitti pian sen jälkeen kitaransoiton. Myöhemmin hän jatkoi opintojaan Helsingin konservatoriossa ja Metropolian ammattikorkeakoulussa.

Vuonna 2016 Pellikka suoritti maisterin tutkintonsa Haagin Kuninkaallisessa konservatoriossa ja opiskeli sen jälkeen Sibelius-Akatemiassa.

Konsertin järjestää Tuomiokirkkoseurakunta yhteistyössä Tampere Guitar -festivaalin kanssa.

Toinen kirkkokonsertti on myös keskiviikkona 6.6.  kello 19 Pirkkalan Vanhassa kirkossa, jossa soittaa Patrik Kleemola. Hän on Valkeakoskella syntynyt kitaristi, jonka monipuolinen ohjelmisto ulottuu 1500-luvun renessanssin musiikista uusimpiin, hänelle sävellettyihin teoksiin.

Kleemolan intensiivinen yhteistyö säveltäjien kanssa on tuottanut jo yli 40 uutta kitarateosta. Näistä on syntynyt myös soololevyt Perchitarrasola (2012) ja Through Green Glass (2015).

Hän on levyttänyt myös milanolaisen I Pomeriggi Musicali -sinfoniaorkesterin solistina ja yhdessä tenori Markku Lautjärven kanssa.

Kleemola opettaa kitaransoittoa Turun seudun musiikkiopistossa. Lisäksi hän on pitänyt mestarikursseja ja seminaareja useissa maissa. Vuosina 2009–2011 Kleemola toimi Brinkhallin kesäkonserttien taiteellisena johtajana. Tällä hetkellä Kleemola toimii Turku Guitar Festivalin taiteellisena johtajana.

Lisätiedot: tgf.fi

Palaa otsikoihin