rss Tampereen seurakuntien uutiset

1.6.2018 14.15

Kesäkuoro tuo helpotusta laulun puutostilaan

Toukokuussa lauletaan kuoroissa kauden viimeisiä lauluja, ja kesäkuun koittaessa moni lauluintoinen ihminen on yhtä harrastusta köyhempi. Laulun puutostilaan on tarjolla lääkettä, sillä Tuomiokirkkoseurakunnan kesäkuoro sekä kuoro- ja laulukoulu Akordin kesäkoulu harjoittelevat koko kesän.

Kuorossa laulaminen on monille elämäntapa ja se rakkain harrastus. Laulu tekee ihmisille hyvää. Siksi kesän mittainen tauko kuorosta voi aiheuttaa vieroitusoireita ja epämukavaa oloa. 

laulukoulu-Akord
Kanttori Pirjo Mäntyvaara sekä kuoro- ja laulukoulu Akordin laulajat toivottavat uudet laulajat tervetulleiksi kesäkuoroon.

– Laulunpuutostila on vakava asia, ja siihen on onneksi tarjolla ”lääkettä”. Tuomiokirkkoseurakunnan kesäkuoro sekä kuoro- ja laulukoulu Akordin kesäkoulu kokoontuvat koko suven, kertoo Tuomiokirkkoseurakunnan kanttori, laulupedagogi Pirjo Mäntyvaara, joka johtaa kesäkuoroja.  

Kesäkuoro on tarkoitettu kaikille aiemmin kuorossa laulaneille. Koelaulua ei pidetä, mutta neliäänisen kuorolaulun ja stemmojen opettelun täytyy olla tuttua.

Ohjelmistossa enimmäkseen kesä- ja luontoaiheisia sekakuorolauluja.  Kesäkuoro harjoittelee keskiviikkoisin 6.6.–1.8. kello 18-20 Kalevan kirkon salissa 10.

Akordin kesäkoulu on kaikille lauluintoisille

 Kuoro- ja laulukoulu Akordin kesäkoulu on tarkoitettu kaikille lauluintoisille. Koulussa opetellaan myös laulamisen perusasioita, muun muassa hengitystä ja tervettä äänenkäyttöä. 

Tunneilla lauletaan pianon säestyksellä monenlaisia lauluja eri teemoista, muun muassa kesä- ja luontoaiheisia vanhoja koululauluja sekä maakuntalauluja. Kuoro- ja laulukoulu pidetään torstaisin 7.6.–2.8. kello 18–19.30 Kalevan kirkon salissa 10.

 – Tuu ihimeessä kahtoo ja kokkeillee, toivottaa Mäntyvaara kaikki lauluintoiset tervetulleiksi kesäkuoroihin omalla murteellaan. 


Palaa otsikoihin