rss Tampereen seurakuntien uutiset

3.9.2018 15.59

Hyvinvointi ja muiden auttaminen teemoina kaupunkivaelluksella 6.10.

Birgitta-kaupunkivaellus on päivän mittainen matka, jonka aikana voi hiljentyä, kulkea luonnossa ja kaupunkiympäristössä sekä jakaa ajatuksia muiden ryhmäläisten kanssa. Vaellus järjestetään lauantaina 6. lokakuuta Tampereella.

Aleksanteri-Pispala-Pyyniki
Vaellus kulkee Pyynikinharjun kautta Aleksanterin kirkkoon.
Liikkeelle lähdetään Pispalan kirkolta, mistä vaelletaan hiljaisuudessa Pyynikinharjun kautta Aleksanterin kirkkoon.

Päivän teema on Omasta hyvästä yhteiseen hyvään. Päivän aikana pohditaan muun muassa: mitä voisin tehdä edistääkseni muiden hyvinvointia lähellä ja kaukana? Mitä tarvitsen omaan hyvinvointiini, ja mikä auttaa jaksamaan arjen kiireissä?

Päivän järjestelyistä vastaavat Tampereen seurakuntien PyhiinvaellusTampere ja Naisten Pankki Tampere.

– Naisten Pankki lähti ilomielin mukaan tapahtumaan, kun seurakunnilta tuli pyyntö. Kirkko on meille jo ennestään tuttu ja luotettava yhteistyökumppani, toimimmehan Kirkon Ulkomaanavun kanssa, pohtii Milla Anttila, Naisten Pankki Tampereen hallituksen jäsen.

Päivän teema Omasta hyvästä yhteiseen hyvään puhuttelee Anttilaa monin tavoin.

– Kiireen ja arjen keskellä tekee itse kullekin hyvää hiljentyä vaelluksella sekä konsertissa ja messussa. Pitämällä huolta omasta hyvinvoinnistaan voi antaa sitä myös muille. 

Yhteistyön tuloksena Birgitta-kaupunkivaelluksesta rakennettiin tänä vuonna hyväntekeväisyystapahtuma Vaella Naiselle ammatti. Osallistujat voivat lahjoittaa vapaaehtoisen maksun Naisten Pankille. Jo 30 eurolla voi lahjoittaa kehitysmaassa elävälle naiselle ammatin sekä edistää perheiden ja kokonaisten kyläyhteisöjen hyvinvointia maailmalla.  

– Naisten Pankki tarvitsee ennen muuta rahaa kehitysmaiden naisten ja tyttöjen kouluttamiseen, ja sen eteen ensisijaisesti työskentelemme, mutta tulemalla mukaan toimintaan saa itselle hyvän mielen lisäksi myös uusia ystäviä ja pääsee kokemaan yhteisöllisyyttä, sanoo Milla Anttila.

Vokaaliyhtye Lumous huipentaa päivän

Lumous_AnuMattila
Vokaaliyhtye Lumousksessa laulavat sen Debra Gomez-Tapion (oik.), sopraanot Kaisa Kelloniemi (vas.) ja Anu Mattila (kesk.) sekä kontra-altto Elina Aho-Kuusama (takana). Kuva: Irina Kolomijets
Oman kortensa hyvän tekemisen kekoon kantaa tänä vuonna myös Vokaaliyhtye Lumous, joka on lupautunut esiintymään Birgitta-päivän päätteeksi Aleksanterin kirkossa.

Vokaaliyhtye Lumous on pirkanmaalainen keskiajan ja renessanssin musiikkiin erikoistunut lauluyhtye, jota johtaa vanhan musiikin spesialisti, harpisti-laulaja Debra Gomez-Tapio. Ryhmän muut jäsenet ovat Anu Mattila, Kaisa Kelloniemi ja Elina Aho-Kuusama.

– Konsertin lauluista suurin osa on suomalaisten Birgitta-luostareitten, Naantalin ja Karja-Lohjan käsikirjoituksista. Loput lauluista ovat sellaisia, joita Birgitta suurella todennäköisyydellä kuuli, ja ehkä lauloi itsekin tekemillään pyhiinvaelluksilla Espanjan Santiago de Compostelaan ja Italian Roomaan, kertoo Elina Aho-Kuusama, joka laulaa alttoa Vokaaliyhtye Lumouksessa.

Kello 17 Aleksanterin kirkossa alkavaan konserttiin ja sen jälkeen järjestettävään pienimuotoiseen messuun ovat tervetulleita nekin, jotka eivät osallistu vaellukseen ja iltapäivän työskentelyyn. Messun kolehti kannetaan Naisten Pankin työlle.

Tapahtuman innoittajana on keskiajalla elänyt pyhä Birgitta, joka oli Ruotsi–Suomen ensimmäinen Euroopan-laajuisesti tunnettu nainen. Hänet nimettiin myös Pohjolan ainoaksi naispyhimykseksi. Pyhää Birgittaa on arvostettu ja muisteltu erityisesti Pirkanmaalla. Hänen muistopäiväänsä vietetään 7. lokakuuta.

Birgitta-kaupunkivaellus 6.10. Vaella Naiselle Ammatti – omasta hyvästä yhteiseen hyvään
  • Klo 11 Pispalan kirkolla orientaatio vaelluksen teemaan
  • Klo 11.30 Hyvinvoinnin vaellus hiljaisuudessa Pyynikinharjun kautta Aleksanterin kirkkoon
  • Klo 13.30 Keittolounas Aleksanterin kirkon kryptassa
  • Klo 14.30 Ihmettelyä oman hyvinvoinnin äärellä
  • Klo 15 Omasta hyvästä yhteiseen hyvään –  kokemuksellista työskentelyä ohjaa Outi Niemi
  • Klo 16.30 Kahvit ja kertomuksia Naisten Pankin työstä naisten hyväksi
  • Klo 17–18 Vokaaliyhtye Lumous ja messu kirkkosalissa, kolehti Naisten Pankin työlle

Mukaan säänmukainen varustus, juomapullo, 10 € käteinen osallistumismaksua varten. Ilmoittautuminen 1.10. mennessä: paivi.siltanen@evl.fi

Kävele Naiselle Ammatti 9.9.

kavele-naiselle-ammatti
Kävele Naiselle Ammatti on Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely.

Myös  syyskuun toisena viikonloppuna kävellään kehitysmaiden naisten hyväksi. Pyynikin harjulla kävellään Naisille Ammatteja sunnuntaina 9.syyskuuta klo 11-14. Lähtö näkötornilta, ja matkana on noin 3 kilometrin pituinen pururata. Vapaaehtoinen kävelymaksu on 30 euroa.


- Naisten auttaminen on tutkitusti yksi tehokkaimmista keinoista kasvattaa hyvinvointia kestävästi, sanoo valtakunnallisesta tapahtumatyöryhmästä vastaava vapaaehtoinen Heidi Hietala. 

Ilmoittautua voi Naisten Pankin kojulla paikan päällä tai verkkosvuilla https://www.naistenpankki.fi/tule-mukaan/kavele-naiselle-ammatti-2018/

Lisätiedot: https://www.naistenpankki.fi/tapahtumat/kavele-naiselle-ammatti-tampere/

Mahdollisuus tehdä vapaaehtoinen lahjoitus Naisten Pankille, Vaella Naiselle Ammatti. Naisten Pankki Tampereen tilinro: FI41 6601 0010 4622 24 AABAFI22

Lisätietoja Birgitta-kaupunkivaelluksesta:

  • Hengellisen ohjauksen pastori Jussi Holopainen, Tampereen ev. lut. seurakunnat, jussi.holopainen@evl.fi, p. 040 804 8105
  • Milla Anttila, Naisten Pankki, anttilan.milla@gmail.com, p. 040 547 2005

Palaa otsikoihin