rss Tampereen seurakuntien uutiset

30.11.2018 14.52

Harjun seurakunnan kirkkoherran virkaan valittiin Ari Paavilainen

Seurakuntaneuvosto valitsi Paavilaisen tehtävään illan kokouksessaan 29.11.

ari_paavilainen_Venetsiassa_netti
Ari Paavilainen.
Ari Paavilainen on työskennellyt Sastamalan seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2009.

Seurakuntaneuvosto äänesti ehdokkaiden välillä. Ari Paavilainen sai 9 ääntä ja Ulla Ruusukallio 8 ääntä. Virkaa haki 7 hakijaa.

Vastavalittu kirkkoherra on iloinen ja kiitollinen valinnastaan:

- Kiitän saamastani luottamuksesta. Suuri tehtävä ja vastuu vetää hiljaiseksi. Kokemuksesta tiedän, että tehtävä on suurempi ja haastavampi, mitä nyt osaan ajatella, Paavilainen sanoo.

Kirkkoherran virka tuli auki, kun nykyinen kirkkoherra Veli-Pekka Järvinen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle 1.5.2019.

Lue myös syyskuun Silta-lehdestä: Harjun kirkkoherraehdokkaat vastaavat kysymyksiin

Ensimmäinen messu peruskorjatussa Pispalan kirkossa su 2.12.

Pispalan kirkon kunnostus on loppusuoralla. Uusia valoisia sisätiloja pääsevät ihailemaan kaikki, jotka tulevat laulamaan Hoosiannaa sunnuntaina 2.12. kello 11 yhdessä Harjun Kamarikuoron kanssa.  Piispa Matti Repo siunaa kirkon käyttöön loppiaisena 6. tammikuuta.

Pispalan kirkon kunnostustyö on ollut haastava: seurakuntatalo vuodelta 1949 ja kirkkosali vuodelta 1971 muodostavat suojellun kokonaisuuden, joka sijaitsee kaikkiaan viidessä tasossa. Kerrokset muokkautuvat saavutettaviksi hissin, liuskojen ja porrashissin avulla.

Remontin yhteydessä kirkkosali on saatu uudella tavalla osaksi kokonaisuutta, kun väliin on rakentunut lattialämmitteinen monitoimitila. Kirkkosalin lattia on kunnostettu, seinät maalattu, ikkunat vahvistettu ja urut puhdistettu. Penkit vaihtuvat pehmustetuiksi puutuoleiksi.

Ilmastointi ja lämmitys on uudistettu. Keskikerroksessa sijaitsevat sakasti ja uusi lasten maailma ovat saaneet raikkaan ilmeen.

Uusi juhlasali on muodostettu purkamalla kolme väliseinää, ja harvinainen tumma mosaiikkiportaikko on tyylitelty kivikäsittelyllä.


Palaa otsikoihin