Ajankohtaista

22.1.2019 Lähde kristillisen meditaation polulle

Löytyykö kristillisen mystiikan ja mietiskelyn perinteestä tapoja läsnäoloon, itsensä kohtaamiseen ja Jumalan ihmettelyyn? Kristillisen meditaation polku mahdollistaa kevään aikana kerran kuussa tutustumisen erilaisiin meditaation tapoihin.

Lue lisää

 

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

5.11.2018 17.03

Ei hätää, tamperelaiset – joulurauhanjulistus on turvattu!

Tampereen seurakunnat haluaa varjella perinnettä ja kutsuu kaikki kaupunkilaiset yhteiseen joulurauhanjulistukseen Aleksanterin kirkon kirkkopuistoon jouluaattona 24.12. kello 12

aleksanterin kirkko piirros HK joulu joulukortti 2017
Tampereen kaupunki päätti luopua joulurauhanjulistuksesta vedoten osallistujien vähäisyyteen ja raitiotietyömaan aiheuttamaan haittaan Keskustorilla. Moni kaupunkilainen hämmentyi päätöksestä sillä joulurauha on julistettu Tampereella aina vuodesta 1945 asti.

Tampereen seurakunnat haluaa varjella perinnettä ja kutsuu kaikki kaupunkilaiset yhteiseen joulurauhanjulistukseen Aleksanterin kirkon kirkkopuistoon jouluaattona 24.12. kello 12. Tapahtuma järjestetään tietoisesti puistossa eikä kirkossa, sanoo tuomiorovasti Olli Hallikainen.

- Joulurauha julistetaan kaikille kaupunkilaisille riippumatta uskonnosta tai maailmankatsomuksesta. Kirkkopuistoon on kaikkien turvallista tulla.

- Joulun sanoma rauhasta, rakkaudesta ja armosta on aina ajankohtainen.

Joulurauhanjulistamisen jälkeen kirkkopuistossa on tarjolla kuumaa mehua ja kirkon ovella tarjotaan jouluista riisipuuroa.

Kirkkopuiston joulu tuo kaupunkilaiset yhteen

Joulurauhan julistus aloittaa Kirkkopuiston joulun, joka järjestetään nyt aivan ensimmäistä kertaa.

Aleksanterin kirkossa vapaaehtoiset ja työntekijät ovat jo useampana vuonna järjestäneet pienimuotoisen puurohetken jouluaattona. Tänä vuonna tilaisuutta halutaan vahvistaa.

- Joulu on yhdessäolon ja toisista välittämisen juhla. On surullista, että monet tamperelaiset joutuvat silti viettämään sitä tahtomattaa yksin, pohtii Aleksanterin kirkon pastori Sami Uusi-Rauva.

- On paljon perheettömiä, yksinäisiä ihmisiä, joilla ei ole ketään, jonka luokse mennä tai jota pyytää luokseen. Toisaalta on myös paljon köyhyyttä. Monille jouluaatto on vain yksi tavallinen päivä muiden samanlaisten joukossa. On tarvetta paikkaan, johon saa tulla.

Kirkkopuiston joulu levittäytyy kirkosta kirkkopuistoon ja toimintaa on keskipäivästä keskiyöhön asti.

- Aloitamme kirkkopuistossa joulurauhanjulistuksella kello 12. Kaupunkilaiset voivat tuoda tullessaan kynttilän muualla haudattujen muistoksi. Olisi upeaa, jos näistä kynttilöistä syntyisi oikein valomeri.

- Sen jälkeen kryptan ovella kirkkopuistossa on tarjolla puuroa ja kryptassa voi tavata uusia ja vanhoja ystäviä.

Aleksanterin kirkon perinteiset aattohartaudet järjestetään tuttuun tapaan kello 15 ja kello 17. Niissä käy vuosittain yli tuhat ihmistä.

Jouluista yhdessäoloa jatketaan puolille öin asti, klo 23 alkaa Sympaatti-kuoron perinteinen joulukonsertti.

Kirkkopuiston jouluun saa tulla juuri siten kuin itselle sopii.

VINKKI: Aleksanterin kirkon väellä on toive tamperelaisille, joilla ei ole suunnitelmia jouluksi.

- Tule mukaan Kirkkopuiston jouluun vaikka vain lyhyeksikin aikaa ja tee sitä mitä osaat. Tarvitsemme kuulevia korvia, apukäsiä keittiöön ja soittajia luomaan tunnelmaa.


Palaa otsikoihin