Sillan artikkelit

4.4.2018 Körttiveteraanin jäähyväiset

Körttien epävirallisena keulakuvana pidetyn Jaakko Löytyn eläkepäivät alkavat kesäkuun alusta. Tampereen heinäkuisilla herättäjäjuhlilla muusikko on siitä huolimatta täystyöllistetty. Löytty uskoo juhlien mahdollisuuteen hoitaa vuoden 1918 synnyttämiä haavoja.

Lue lisää

 

4.4.2018 M-Huoltamon opintopolulla tuetaan nuoren kasvua

Martinus-palvelut Oy, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Ammattiopisto Luovi kouluttavat nuoria autoalalle M-Huoltamolla.

Lue lisää

 

4.4.2018 Saavutettavuus rakentaa yhdenvertaisuutta

Kirkko on viime vuosina tehnyt paljon työtä esteettömyyden ja saavutettavuuden hyväksi. Asioiden käytäntöön vieminen on kuitenkin hidasta. Osallisuus ja yhdenvertaisuus ovat kristinuskon ydintä, mutta moni asia odottaa vielä toteutumistaan.

Lue lisää

 

4.4.2018 Yhteyttä ja käytännön ystävyyttä – kasvoista kasvoihin

– Rikkautena, ystävyytenä, jatkuvana yhteytenä, joka koskettaa seurakuntalaisia. Yhteisinä retkinä peeteliläisten kanssa. Tällaisena ystävyysseurakuntatoiminnan näkee Harjun seurakunnan kirkkoherra Veli-Pekka Järvinen.

Lue lisää

 

4.4.2018 Marhabanissa tärkeintä on kohtaaminen

– Toivon ymmärtämystä näitä kovia kokeneita ihmisiä kohtaan. Me ihmiset olemme aika samanlaisia riippumatta siitä, mistä me olemme lähtöisin, miettii Jukka Wäljas, joka tekee vapaaehtoistyötä maahanmuuttajien parissa Marhaban-keskuksessa.

Lue lisää

 

4.4.2018 ”Maailma on meidän kaikkien yhteinen”

– Toivon, että kaikki maailman sodat lopetettaisiin, ja kaikki olisivat ystäviä keskenään, pohtii 9-vuotias Siiri Aalo.

Lue lisää

 

7.3.2018 Elämänasenne avoimeksi

Kuolemanrajakokemuksia tutkineen Miia Kontron mielestä mielenkiintoisinta ei yllättäen ollutkaan kuolema, ei edes itse tilanne, vaan se, miten ihmiset ajattelevat elämästä.

Lue lisää

 

7.3.2018 Pääsiäisen juhlinta jatkuu täältä ikuisuuteen

Matka pitkäperjantaista pääsiäisaamuun on toivon tie. Musta vaihtuu valkoiseen, murhe muuttuu riemuksi, valo voittaa pimeyden.

Lue lisää

 

7.3.2018 Tuunaaminen on nykypäivää pääsiäisenkin juhlapöydässä

Pääsiäinen on ilon juhla, eikä sen ruuanlaittoakaan tarvitse ajatella tiukkapipoisesti. Tuunaaminen eli yksilölliseksi muokkaaminen on päivän sana

Lue lisää

 

7.3.2018 Syksyn seurakuntavaaleihin etsitään jo ehdokkaita

Syksyn vaalien valmistelu ja valitsijayhdistysten ehdokasasettelu on alkanut. Vaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina eli 18. marraskuuta. Silloin valitaan jäsenet Tampereen seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoihin.

Lue lisää

 

7.3.2018 Hatanpään lukion kuoro tempaisee Yhteisvastuun hyväksi

– Nälkä on tärkeä teema. Meillä monilla suomalaisilla on itsellä niin hyvin asiat, että voimme auttaa vähävaraisia ihmisiä, miettii Hatanpään lukion opiskelija Laura Partanen.

Lue lisää

 

7.3.2018 Hyvä asenne ohjaa elämää

Pirkanmaalla yhdeksän vuotta linja-auton kuljettajana toiminut Marja Aejmelaeus on tyytyväinen ihminen. Monien elämänvaiheiden jälkeen hän saa tehdä työtä, josta hän nauttii, ja joka myös antaa paljon.

Lue lisää

 

7.3.2018 Kirkon seiniä ja laittioita uusiksi katseilta suojassa

Pispalan kirkon tilojen kunnostus etenee ohikulkijoiden katseilta piilossa.

Lue lisää

 

7.3.2018 Diabetesliitto muutti taloon

Diabetesliitto muutti Seurakuntien talon 6. ja 7. kerrokseen maaliskuun alusta lähtien. Muutto tuli ajankohtaiseksi, kun liiton edellinen toimipaikka ja kurssikeskus Tampereen Aitolahdessa myytiin Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymälle.

Lue lisää

 

7.2.2018 Lihas kerrallaan taivasta kohti

Sari Papunen ja Asta Lehtimäki pääsivät tutustumaan toistensa harrastamiin lajeihin. Molempien mielestä on hyvä, että kaikenlaisille liikkujille on tarjolla vaihtoehtoja.

Lue lisää

 

7.2.2018 Tytöt 1918 – Musikaali nuoruudesta, raivosta ja rakkaudesta

Tampereen Työväen Teatterin suurmusikaali Tytöt 1918 on tarina tamperelaistyttöjen muodostamasta aseellisesta naiskaartista, joka osallistui Suomen sisällissotaan.

Lue lisää

 

7.2.2018 Punapäällikkö, vanha kissa ja Jeesus

Suomi100-juhlavuoden alussa Matti Hakulinen käy Vapriikin näyttelyssä ja hätkähtää muuatta valokuvaa. Tapettuja ihmisiä on pinossa oman työpaikan, Tampereen Teatterin, aulassa.

Lue lisää

 

7.2.2018 Kirkkomuusikko Syrjäniemi on monen toimen mies

– Olen kiinnostunut tosi monesta asiasta, mutta yksi on ylitse muiden: musiikki! Se on osa minua. Musiikki on soivaa sanaa, ja sen avulla voi välittää iloa ja virvoitusta. Se lohduttaa ihmistä surussa, kun sanoja ei enää ole, miettii kirkkomuusikko Martti Syrjäniemi.

Lue lisää

 

7.2.2018 Kristinusko vaikutti näillä main jo oletettua aikaisemminkin

Arkeoastronomia on auttanut päättelemään, että kristinuskoon kääntyminen alkoi Suomessa jo viikinkiajan alussa. Uskontojen vaikutuksesta kertovat omalta osaltaan myös Pirkkalankylän Tursiannotkosta tehdyt löydöt.

Lue lisää

 

7.2.2018 Kalkun historia ja kiehtovat kohteet löysivät tien kirjan kansien väliin

Matti Vuorikosken kiinnostus asuinalueeseensa on poikinut kirjan, Länsirajan tarinoita. Petsanmäestä Kalkkuun. Kalkun ja ympäristön historiaa. Kirjassa muun muassa jäljitetään Kalkun nimen alkuperää ja Pitkäniemen hautausmaan kummituksia.

Lue lisää

 

7.2.2018 Verotulojen alenema ja kiinteistöt aiheuttavat harmaita hiuksia

Tampereen seudun seurakuntien talous on viimeisimpien tilinpäätösten tunnuslukujen mukaan hyvässä kunnossa. Kaikkia vaivaa kuitenkin verotulojen pieneneminen tai hidas kasvu.

Lue lisää

 

19.1.2018 Uusien kumppanien voimin

Silta-lehti sai kilpailutuksen myötä uusia yhteistyökumppaneita. Uusiksi toimijoiksi valittiin kaupunkilehti Tamperelainen ja Pelagus Substantiae Infinitum

Lue lisää

 

21.12.2017 Maallikon joulusaarna

Jouluevankeliumi Luukkaan mukaan on tuttu lähes kaikille suomalaisille. Mutta ymmärrämmekö, miten paljon se kertoo Jeesuksen elämästä ja meistä itsestämme?

Lue lisää

 

21.12.2017 Jouluna töissä: hoitaja, kanttori, pappi ja rauhanturvaaja kertovat

Kaikki pyörät eivät lakkaa pyörimästä edes jouluna. Vanhusten hoito-osastolla hoitajan tuomat pullat ja paluu joulumuistoihin synnyttävät juhlamieltä, mutta poliisi voi samaan aikaan jahdata lahjavarasta. Kanttorin ja papin joulu saattaa olla kiireinen.

Lue lisää

 

15.12.2017 "Enkeli taivaan" sai uuden asun joulun ja reformaation kunniaksi

Tamperelainen säveltäjä ja laulajalauluntekijä Anu Neuvonen päätti pukea Lutherin virret nykyaikaiseen sävelasuun. Nyt Enkeli taivaan on ilmestynyt äänitteenä. Sitä pääsee kuuntelemaan myös netin kautta.

Lue lisää

 

15.12.2017 Seurakunnallinen pöntönvälitys ei vielä ole tuottanut tulosta

Joulukuun alkupuolella tehdyllä tarkistuskäynnillä Seppo Peräinen ja Rami Marjamäki havaitsivat, etteivät uudet asukkaat olleet löytäneet tietään Sillan nimikkopönttöihin.

Lue lisää

 

5.12.2017 Lauluja joulun valosta ja hämärästä – tilaa hengittää ilman stressiä

Tilaa hengittää, pysähtyä ja levätä sekä mahdollisuus tarkastella omaa sisintään. Näin kuvailee Messukylän seurakunnan pastori ja muusikko Hannele Juutinen konserttiaan Jos Jumala kuulisi – Lauluja joulun valosta ja hämärästä.

Lue lisää

 

5.12.2017 Viktor Klimenko tietää: musiikkia esitetään, mutta Sanaa kuunnellaan

Seurakuntien pitäisi vuokrata kulttuuritaloja tai muita esiintymispaikkoja monipuolisen uskonnollisen taiteen esittämistä varten. Kirkko ei ole taiteen tekemisen paikka, pitkän linjan esiintyjä arvioi.

Lue lisää

 

5.12.2017 Valoa ihmiskaupan pimeyteen

Suomessakin on ihmiskaupan uhreja. Eri toimijat tekevät täällä kuitenkin ihmiskauppaa näkyvämmäksi. Yksi niistä on VALO – Ei orjuudelle ry.

Lue lisää

 

5.12.2017 ”Tärkein suomalainen” ja "luterilainen ateisti"

Suomalaisen Klubin Kirjanmerkki-kerho järjesti iltatilaisuuden, jossa pohdittiin Martti Lutherin vaikutuksia suomalaisessa yhteiskunnassa. Luennoitsijoina olivat Matti Repo, Simo Koho, Risto Takkinen ja Risto A. Ahonen.

Lue lisää

 

2.11.2017 Lasten surutyölle on kaivattu ajantasaista tukea

Tampereen seurakuntien työntekijöiltä on aika ajoin kyselty lasten sururyhmistä. Pian sellainen onkin alkamassa, ja myös surupäivystys on aloitettu.

Lue lisää

 

2.11.2017 Sillan nimikkopöntöt odottavat asukkaita Niihaman puissa

Ei pöllömpi homma! Vietiin Niihamaan seurakuntien maille uudet asumukset liito-oravalle ja pöllölle, ja nyt odotellaan, tuottaako seurakuntien viestinnällinen asunnonvälitys tulosta.

Lue lisää

 

2.11.2017 Uskonpuhdistuksen juhla täyttää kirkot sävelin

Tampereen seurakunnat juhlistavat reformaatiota kanttoreidensa luotsaamina koskettavalla ja kauniilla kulttuuriperinnöllä. Kanttorit kutsuvat mukaan usean tilaisuuden kera, kun Valon ääniä -musiikkiviikko levittäytyy eri puolille Tamperetta.

Lue lisää

 

1.11.2017 Isän ja pojan kuvissa on raivoa, haltioitumista ja lempeää huumoria

Carl-Johan, Caj, Bremer (87) ja Carl Stefan, Steffe, Bremer (63) ovat tehneet pitkän ja arvostetun uran valokuvan parissa. Osana Suomi 100 -ohjelmaa heillä oli vastikään ainutlaatuinen yhteisnäyttely Kuopiossa.

Lue lisää

 

1.11.2017 Heikki Hela lohduttaa yksinäisiä

– En kuvittele, että voisin muutamalla biisillä muuttaa koko maailmaa. Silti lauluntekijällä voi olla vielä hommia eli pieni mahdollisuus lohduttaa yksinäistä ihmistä, miettii muusikko, näyttelijä Heikki Hela, joka vierailee 12. marraskuuta Linnainmaan Nojatuolikirkossa.

Lue lisää

 

1.11.2017 Nuoret kunnioittavat satavuotiaan Suomen sankarivainajia

Suomen itsenäisyyden 100-vuotispäivänä 6.12.2017 kunnioitetaan sankarivainajia Tampereen Kalevankankaan hautausmaalla. Jokaisen sankarihaudan luona seisoo kunnianosoituksena haudatun kuolinhetken ikätoveri.

Lue lisää

 

1.11.2017 Silta tunnetaan entistä paremmin

Silta-lehden tunnettuus on kasvanut Tampereella kahden viime vuoden aikana. Lehti tavoittaa noin reilut 70 000 kaupunkilaista. Tulos käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta, jossa kyseltiin Tampereen seurakuntien ja Silta-lehden tunnettuutta.

Lue lisää

 

1.11.2017 Tamperelaiset arvostavat seurakuntien auttamistyötä

Tampereen seurakuntien tulisi keskittyä toiminnassaan erityisesti nuorten, vanhusten ja vähäosaisten auttamiseen.

Lue lisää

 

1.11.2017 Itsenäisyyspäivän konsertti kruunaa Piccolo-kuorojen toiminnan

Perinteinen itsenäisyyspäivän konsertti 6.12. päättää Tampereella vuodesta 1988 jatkuneen lasten ja nuorten Piccolo-kuorojen toiminnan. Konsertin alaotsikkona onkin – Viimeisen kerran.

Lue lisää

 

1.11.2017 Ajatuksista tekoihin

Lukiokoulutuksen tulisi olla kaikkien saatavilla, riippumatta opiskelijan varallisuudesta tai lähtökohdista. Tätä mieltä on lukiolainen Jenna Miettinen.

Lue lisää

 

Seuraavat