Silta-lehdessä tässä kuussa

7.9.2016 13.00Luottamus voi muuttaa maailmaa

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen puhuu luottamuksen puolesta. Sen varassa voi tapahtua muutoksia niin yksilötasolla kuin yhteiskunnassa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

7.9.2016 10.30Yhdistymisellä voimaa ruohonjuuritasolle

Kansalaisjärjestöt ja palveluntuottajat Setlementti Naapuri ja OmaPolku yhdistyivät elokuun alussa.  Siitä haetaan lisää voimaa ruohonjuuritason työhön.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

7.9.2016 10.15Ilman maata, ilman ruokaa

Maricela Garcia Cordoba on yksi Kolumbian yli kuudesta miljoonasta maansisäisestä pakolaisesta. Jo 50 vuotta jatkunut konflikti on pakottanut perheet pakenemaan taisteluita ja jättämään kotinsa.


Lue lisää | 0 Kommenttia

 

7.9.2016 10.10Roihu toi kavereita ja kokemuksia

Partion suurleiri Roihuun osallistunut Alisa Sankala kertoi kymmenvuotisen partiouran antaneen kokemuksia, joita ei ehkä muualta saa, kuten luonnossa selviytymistä ja ongelmanratkaisua.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

7.9.2016 10.00Mies rimpuilee ruuhkavuosissa

Näyttelijä Samuli Muje on innoissaan syksyn harjoitusten alkamisesta Tampereen Työväen teatterissa. Luvassa on työteliäs kausi.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 


Pääkirjoitus

7.9.2016 12.12Tampereesta tulee pyhiinvaelluskaupunki Kirsi Airikka

Keskiajalla lähes jokainen kristitty osallistui ainakin kerran elämässään pyhiinvaellukselle. Matkaan on lähdetty monista eri syistä.

Tie kutsuu myös nykyihmistä. Alati kasvava joukko suomalaisia käy pyhiinvaelluksilla ulkomailla. Etenkin reitit Santiago de Compostelaan ovat suomalaisten vaeltajien suosiossa.

Lue lisää | 0 KommenttiaKolumni

7.9.2016 12.13Keltanokkia ja konkareita Simo Lahtinen

Keltanokka on ’uuteen paikkaan saapuva uusi henkilö’, konkari puolestaan ’jollakin elämän alalla kokenut ihminen’. Synonyymeinä tutut mestari ja kisälli, noviisikin.


Mentoroinnin käsite tulee Kreikan mytologiasta. Lähtiessään sotaretkilleen Ithakan kuningas Odysseus pyysi kokeneen ystävänsä Mentorin ohjaamaan poikansa kasvua ja kehitystä.

Lue lisää | 0 KommenttiaSaarnavuoro

7.9.2016 12.15Syksyn pääsiäinen Olavi Heino

Kirkon perinteessä 11.9. sunnuntaita nimitetään Syksyn Pääsiäiseksi. Sen aiheena on ”Jeesus antaa elämän”. Hän on voittanut kuoleman ja tuhon vallat.

Lue lisää | 0 Kommenttia


Silta syyskuu 2016


Silta_9_2016_kansi

Silta haluaa tuoda ajan ilmiöitä pohdittavaksi ihmisläheisesti ja innostavasti. Se tarjoaa tietoa Tampereen seurakuntien ja koko kirkon toiminnasta.


Klikkaa kansikuvaa ja nauti näköislehdestä.

Erillisissä jutuissa on usein näköislehteä laajempaa tietoa ja uusia kuvia juttuaiheista.


Sillan artikkeleiden lisäksi voit seurata Tampereen ev.lut. seurakuntien uutisvirtaa.


syys_ekovinkki_siltaverkkolehti


Ajankohtaista

28.9.2016 Ruusut veteen henkirikoksen uhrien muistoksi. Hartaushetkessä Vanhassa kirkossa 2.10. esiintyy Pate Mustajärvi.

Ruusu-tapahtuma henkirikoksen uhrien muistoksi järjestetään jo neljättä kertaa sunnuntaina 2.10.kansainvälisen väkivallattomuuden päivänä. Ruusuja on jaossa Laukonsillalla, josta ne lasketaan virran vietäväksi kello 19.

Lue lisää

 

23.9.2016 Johnny Cashin gospel-musiikki soi Tampereen päivänä Tuomiokirkossa. Ilmaiskonsertin kolehti Tampereen uuden lastensairaalan rakentamiseen.

Konsertissa taustoitetaan kuultavat kappaleet ja käydään läpi Cashin elämän eri vaiheita. Vuonna 2003 kuollut Johnny Cash tunnettiin erityisesti siitä, että hän oli aina heikompiosaisten puolella, legendaarinen ”Man in Black”.

Lue lisää

 

23.9.2016 Tampereen päivänä pääsee kokeilemaan pyhiinvaellusta. 1.10. avataan Lasten pieni pyhiinvaellus ja Tammerkosken pyhiinvaellus

Ihan ensimmäiseksi ei tule ajateltua Tamperetta pyhiinvaelluskaupunkina. Mutta sellaista Tampereesta nyt kuitenkin tehdään. Tampereelle avataan ensi keväänä yli 20 pyhiinvaellusreittiä, jotka on mahdollista kulkea itsenäisesti mobiilisovelluksen avulla.

Lue lisää

 

22.9.2016 Pantapaidat vaeltavat pitkin kaupunkia 27.–28.9., kun synodaalikokouksen väki käy yrityksissä, yhteisöissä ja oppilaitoksissa

Syyskuun viimeisellä viikolla noin 600 diakonia, diakonissaa, lehtoria ja pappia osallistuu piispa Matti Revon koolle kutsumaan synodaalikokoukseen, jossa valmistaudutaan ensi vuonna vietettävään reformaation 500. merkkivuoteen. Sen aihe Armoa! viittaa vuoden 2017 teemaan.

Lue lisää

 Tutustu Sillan arkistoon!


Lisätietoa Sillan ilmoituksista ilmoitusmyynti-sivulla.


Tampereen ev.lut. seurakunnat, Näsilinnankatu 26, PL 226, 33101 Tampere | p. (03) 219 0111 | etunimi.sukunimi@evl.fi