Juttusilta

4.4.2018 14.49Körttiveteraanin jäähyväiset

Körttien epävirallisena keulakuvana pidetyn Jaakko Löytyn eläkepäivät alkavat kesäkuun alusta. Tampereen heinäkuisilla herättäjäjuhlilla muusikko on siitä huolimatta täystyöllistetty. Löytty uskoo juhlien mahdollisuuteen hoitaa vuoden 1918 synnyttämiä haavoja.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

4.4.2018 14.23M-Huoltamon opintopolulla tuetaan nuoren kasvua

Martinus-palvelut Oy, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Ammattiopisto Luovi kouluttavat nuoria autoalalle M-Huoltamolla.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

4.4.2018 13.41Saavutettavuus rakentaa yhdenvertaisuutta

Kirkko on viime vuosina tehnyt paljon työtä esteettömyyden ja saavutettavuuden hyväksi. Asioiden käytäntöön vieminen on kuitenkin hidasta. Osallisuus ja yhdenvertaisuus ovat kristinuskon ydintä, mutta moni asia odottaa vielä toteutumistaan. 

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

4.4.2018 13.40Yhteyttä ja käytännön ystävyyttä – kasvoista kasvoihin

– Rikkautena, ystävyytenä, jatkuvana yhteytenä, joka koskettaa seurakuntalaisia. Yhteisinä retkinä peeteliläisten kanssa.
Tällaisena ystävyysseurakuntatoiminnan näkee Harjun seurakunnan kirkkoherra Veli-Pekka Järvinen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

4.4.2018 12.33Marhabanissa tärkeintä on kohtaaminen

– Toivon ymmärtämystä näitä kovia kokeneita ihmisiä kohtaan. Me ihmiset olemme aika samanlaisia riippumatta siitä, mistä me olemme lähtöisin, miettii Jukka Wäljas, joka tekee vapaaehtoistyötä maahanmuuttajien parissa Marhaban-keskuksessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

4.4.2018 10.00”Maailma on meidän kaikkien yhteinen”

– Toivon, että kaikki maailman sodat lopetettaisiin, ja kaikki olisivat ystäviä keskenään, pohtii 9-vuotias Siiri Aalo.  

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

7.3.2018 16.27Elämänasenne avoimeksi

Kuolemanrajakokemuksia tutkineen Miia Kontron mielestä mielenkiintoisinta ei yllättäen ollutkaan kuolema, ei edes itse tilanne, vaan se, miten ihmiset ajattelevat elämästä.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 


Kolumni

4.4.2018 10.00Liivijengiläiset – jonottamisen ammattilaiset Antti Malinen

Tampereella kulkiessaan voi usein törmätä hymyileviin ja hyvässä järjestyksessä marssiviin liivijengiläisiin – eli useimmiten puistoon tai retkelle matkaaviin päiväkotilapsiin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Ekovinkki

4.4.2018 14.19Kasvisruokavalio on ilmaston lisäksi myös eläinystävällinen valinta Maria Kohtala

Viime aikoina on keskusteltu paljon kasvisruokavaliosta ilmastonsuojelun näkökulmasta. Ilmastonsuojelun kannalta tarkasteltuna kasvisruokavalio tuottaakin merkittävästi vähemmän hiilidioksidia kuin liharuoka. Samoin hiilidioksidipäästöjä vähentäisi maidon ja maitotuotteiden korvaaminen kauralla, soijalla tai muilla kasviperäisillä vaihtoehdoilla.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Silta huhtikuu 2018

Silta_3_2018_kansiSilta haluaa tuoda ajan ilmiöitä pohdittavaksi ihmisläheisesti ja innostavasti. Se tarjoaa tietoa Tampereen seurakuntien ja koko kirkon toiminnasta.

Klikkaa kansikuvaa ja nauti näköislehdestä.

Erillisissä jutuissa on usein näköislehteä laajempaa tietoa ja uusia kuvia juttuaiheista.

Silta-lehden pdf-versiot 4.4.2018:

Silta 3-2018 A nettilehti (pdf) (4.3 MB)

Silta 3-2018 B nettilehti (pdf) (2.1 MB) 


Pääkirjoitus

4.4.2018 10.00Saavutettavuus edistyy oivalluksin Kirsi Airikka

Tampereen seurakunnissa on tehty pitkään työtä esteettömyyden ja saavutettavuuden edistämiseksi. Yhteinen kirkkoneuvosto nimesi seurakuntayhtymään Saavutettavuuden seurantaryhmän vuonna 2009, ja työryhmä on toiminut aktiivisesti siitä lähtien.

Lue lisää | 0 Kommenttia


Hengen leipää

4.4.2018 10.00Monipuolisuus on rikkautta Maria Kohtala

Sateenkaarimessu ja Tuomas-yhteisö ovat avanneet silmiäni näkemään, että on olemassa runsaasti erilaisia hengellisiä ihmisiä. Monipuolisuus on ilahduttavaa rikkautta. Nämä yhteisöt ovat nuorekkaita ja avoimia uusille ihmisille.

Lue lisää | 0 Kommenttia


Uutisvirta

25.4.2018 Polkien kevääseen – kirkkopyöräily tulee taas!

Pyhäjärven kirkkopyöräily on toukokuun alkuun sijoittuva pyöräilytapahtuma ja samalla Tampereen pyöräilyviikon päätöstapahtuma.

Lue lisää

 

25.4.2018 Tampereella tehdään yhteisöllinen taideteos rauhasta

Tampereen tuomiokirkon tunnettu köynnösfresko on esikuva uudelle yhteisötaideteokselle, joka julkistetaan 5.5. Aleksanterin kirkossa.

Lue lisää

 

20.4.2018 Seurakuntien uuden keskuksen nimeksi AitO

Seurakunnille maaliskuun alussa siirtyneen Diabeteskeskuksen nimeksi tulee AitO Toimintakeskus. Keskuksen nimeä haettiin yhteistyössä Moro-lehden kanssa. Lehden lukijoilta tuli lähes sata ehdotusta uudeksi nimeksi.

Lue lisää

 

20.4.2018 Päiväkerhon voi aloittaa, kun lapsi on täyttänyt 3 vuotta

Päiväkerhossa lapsi leikkii, laulaa, liikkuu ja askartelee. Lapsi saa uusia ystäviä ja hän oppii toimimaan toisten kanssa.

Lue lisää

 

17.4.2018 Kastejuhla pienille ja isoille lapsille 12.5.

Aamukaste on kastejuhla, johon voi tuoda pienen tai vähän jo isommankin lapsen kastettavaksi. Mukaan voi ottaa lähipiirin, ja seurakunta tarjoaa kakkukahvit. Seuraava Aamukaste –tapahtuma on lauantaina 12.5. Finlaysonin kirkossa.

Lue lisää