Juttusilta

5.12.2017 10.20Lauluja joulun valosta ja hämärästä – tilaa hengittää ilman stressiä

Tilaa hengittää, pysähtyä ja levätä sekä mahdollisuus tarkastella omaa sisintään. Näin kuvailee Messukylän seurakunnan pastori ja muusikko Hannele Juutinen konserttiaan Jos Jumala kuulisi – Lauluja joulun valosta ja hämärästä

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.12.2017 10.02Viktor Klimenko tietää: musiikkia esitetään, mutta Sanaa kuunnellaan

Seurakuntien pitäisi vuokrata kulttuuritaloja tai muita esiintymispaikkoja monipuolisen uskonnollisen taiteen esittämistä varten. Kirkko ei ole taiteen tekemisen paikka, pitkän linjan esiintyjä arvioi.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.12.2017 10.00Valoa ihmiskaupan pimeyteen

Suomessakin on ihmiskaupan uhreja. Eri toimijat tekevät täällä kuitenkin ihmiskauppaa näkyvämmäksi. Yksi niistä on VALO – Ei orjuudelle ry.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.12.2017 9.55Menetetyt kaunottaret esittäytyvät Vapriikin näyttelyssä

– Saattaa olla, että yleisö lumoutuu vanhojen rakennusten kauneudesta, mutta kokee myös menetyksen tunteen tiedostaessaan sen, että nämä rakennukset on ikuisiksi ajoiksi menetetty, toteaa tutkija Antti Liuttunen Vapriikin kuva-arkistosta.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.12.2017 9.55”Tärkein suomalainen” ja "luterilainen ateisti"

Suomalaisen Klubin Kirjanmerkki-kerho järjesti iltatilaisuuden, jossa pohdittiin Martti Lutherin vaikutuksia suomalaisessa yhteiskunnassa. Luennoitsijoina olivat Matti Repo, Simo Koho, Risto Takkinen ja Risto A. Ahonen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

5.12.2017 9.50Jouluna töissä: hoitaja, kanttori, pappi ja rauhanturvaaja kertovat

Kaikki pyörät eivät lakkaa pyörimästä edes jouluna. Vanhusten hoito-osastolla hoitajan tuomat pullat ja paluu joulumuistoihin synnyttävät juhlamieltä, mutta poliisi voi samaan aikaan jahdata lahjavarasta. Kanttorin ja papin joulu saattaa olla kiireinen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

4.12.2017 15.58Maallikon joulusaarna

Jouluevankeliumi Luukkaan mukaan on tuttu lähes kaikille suomalaisille. Mutta ymmärrämmekö, miten paljon se kertoo Jeesuksen elämästä ja meistä itsestämme?

Lue lisää | 0 Kommenttia

 


Kolumni

5.12.2017 10.00Armoa! Laura Karhola

Muutama viikko sitten kävelin vanhoja tuttuja katuja ja nautin auringonvalosta. Olo oli samaan aikaan sekä haikea että onnellinen. Tuntui kuin olisin palannut ajassa taaksepäin, aikaan jolloin kuljin näitä katuja päivittäin. Lähes kaikki oli ennallaan. Mitä nyt entisestä jäätelöbaarista oli tullut juustokauppa. Harmi sinänsä, sieltä kun sai ennen alueen parasta jäätelöä.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Ekovinkki

5.12.2017 11.00Etsi Reilua joulupöytään Asta Kettunen

Reilun kaupan nettihaulla voi katsoa, mitä kaikkea reilua voi valita esimerkiksi joulupöytään. Lahjavalikoimaan löytyy ainakin tekstiilejä, ruusuja, suklaata, hunajaa ja viiniä.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Silta joulukuu 2017

silta_12_2017_kansiSilta haluaa tuoda ajan ilmiöitä pohdittavaksi ihmisläheisesti ja innostavasti. Se tarjoaa tietoa Tampereen seurakuntien ja koko kirkon toiminnasta.

Klikkaa kansikuvaa ja nauti näköislehdestä.

Erillisissä jutuissa on usein näköislehteä laajempaa tietoa ja uusia kuvia juttuaiheista.

Silta-lehden pdf-versiot 5.12.2017:

silta-12-2017-lehti (pdf) (5.2 MB)

silta-12-2017-tapahtumat (pdf) (8.7 MB)


 


Pääkirjoitus

5.12.2017 10.10Merkitystä elämään Kirsi Airikka

Tänä vuonna on muisteltu eri tavoin 500 vuotta sitten tapahtunutta reformaatiota ja luterilaisen kirkon syntyä. Moni on viime kuukausina pohtinut, millaisen perinnön Martti Luther meille jätti ja mitkä hänen ajatuksistaan parhaiten toteutuvat arjessamme. 

Lue lisää | 0 Kommenttia


Hengen leipää

5.12.2017 10.15Joulu on katsomisen juhlaa Jussi Mäkinen

Italialaisen renessanssiajan taidemaalarin Lorenzo Lotton maalaus Paimenten kumarrus vuodelta 1530 on syvällinen kuva joulun sanomasta. Samana vuonna kirjalliseen muotoon kiteytettiin uskonpuhdistuksemme merkittävin tunnustuskirja Augsburgissa. 

Lue lisää | 0 Kommenttia


Uutisvirta

8.12.2017 Aleksanterin kirkossa kuunteluapua Pyynikin palosta järkyttyneille

Yksi ihminen on kuollut perjantain vastaisena yönä Pyynikillä tulipalossa. Tulipalo syttyi Pyynikintorin kupeessa, Ammattikoulunkadulla sijaitsevassa vaaleanpunaisessa puukerrostalossa.

Lue lisää

 

8.12.2017 Kotimaanapu auttaa konkreettisesti ja kohdennetusti

Tamperelaisia vähävaraisia perheitä voi auttaa myös Kotimaanavun keräysten kautta. Keräykset on perustettu yhdessä paikallisten diakonityöntekijöiden kanssa ja apu toimitetaan perille.

Lue lisää

 

8.12.2017 Ruokakassien jakoon jouluaattona tarvitaan vapaaehtoisia

Tampereen seurakuntien Ruokapankin tarve apuvoimaan on korkeimmillaan jouluna, jolloin jaetaan noin tuhat ruokakassia tarvitseville eri puolella Tamperetta.

Lue lisää

 

8.12.2017 Myös opiskelijat ja työssäkäyvät turvautuvat Ruokapankkiin

Monesti taloudellisissa vaikeuksissa oleva ihminen löytää ruoka-avun seurakuntatalojen diakoniatoimistojen kautta, mutta avun löytää myös Tampereen seudun ammattiopisto Tredun oppilaitosdiakoni Hanna Koiviston huoneesta.

Lue lisää

 

6.12.2017 Sankarivainajia kunnioitettiin Kalevankankaan hautausmaalla kunniavartiolla

Suomen satavuotispäivänä sankarivainajia kunnioitettiin Kalevankankaan hautausmaalla kunniavartiolla. Muistotilaisuuteen osallistui tuhansia tamperelaisia.

Lue lisää