Juttusilta

18.6.2018 14.55Musiikkiripari oli oikea valinta

Rippileiri on ollut nuorten mielestä tähän asti todella hieno kokemus. Tekemistä ja hyttysiä riittää.  Mukavaa ja hauskaa on ollut leirin alusta asti.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

6.6.2018 16.14Vastavirtaan kulkemassa – ympäristön ja rauhan puolesta

Aikana, jona kirkosta eroaminen on suosittua, Pekka Haavisto on palannut siihen takaisin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

6.6.2018 11.18Kesäpappi kohtaa kaupungilla

– Toivon, että kesäpappi toisi Tampereen katukuvaan iloa ja samalla kirkon lähemmäksi ihmisten arkea. Minua voi nykäistä hihasta ja tulla rohkeasti juttusille, kertoo Jiri Santaharju, joka aloitti Tampereen seurakuntien kesäpappi-pestinsä kesäkuun alussa.

Lue lisää | 1 Kommentti

 

6.6.2018 11.17Tutkija keräsi outoja kokemuksia ja laulaa vauhdikasta musiikkia

Tohtori, sosiaalipsykologi ja Sweet Jeena and her Sweethearts -yhtyeen solisti Jeena Rancken sai viime vuonna valmiiksi väitöskirjansa Yliluonnollinen kokemus. Kokemuksen tulkinta, merkitys ja vaikutus (Vastapaino). Vastikään tutkimus julkaistiin myös kirjana.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

6.6.2018 11.16Tamperelaisuus näkyy herättäjäjuhlilla

Tampereen herättäjäjuhlien valmistelut ovat jo loppusuoralla, kun juhliin on aikaa nelisen viikkoa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

6.6.2018 11.11Pyhiinvaellus kutsuu pyhää ja muuttaa matkaa

Seisomme teatterijohtaja Otso Kauton kanssa Pyynikin näköalapaikalla: alhaalla välkehtii peilityyni Pyhäjärvi, aurinko paistaa ja linnut laulavat.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

6.6.2018 11.10Elämän virta ja paimenen kivi tarinoivat Lamminpäässä

Pispalan pappi Juhani Kalmanlehto vertasi aikoinaan, että ihminen lähtee kuin laiva. Saattajat heiluttavat satamassa haikeana. Määränpäässä odotetaan ja vilkutetaan saapujalle iloisesti: ”Tuoltahan se jo tulee!”

Lue lisää | 0 Kommenttia

 


Kolumni

6.6.2018 11.01Ristin kantajat ja sodanjälkeinen Suomi Malinen Antti

Syyskuussa 1945 keskipohjalainen emäntä väsyi taakkojensa kantamiseen. Hän tarttui kynään ja kirjoitti papille murheistaan, ennen kaikkea uupumuksestaan: ”Olen usein kuoleman väsynyt, mutta luulen, että se on enemmänkin sielullista laatua.”

35-vuotiaalle perheenäidille huolta aiheutti erityisesti viinaan menevän miehen käytös, mutta myös pientilan ja kodin töistä selviäminen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Ekovinkki

6.6.2018 15.06Valitse luonnonkasveja pihaan ja puutarhaan Maria Kohtala

Kerää luonnonkasvien siemeniä ja tutustu myös maisemapeltoihin.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Silta kesäkuu 2018

Silta_5_2018_kansi1Silta haluaa tuoda ajan ilmiöitä pohdittavaksi ihmisläheisesti ja innostavasti. Se tarjoaa tietoa Tampereen seurakuntien ja koko kirkon toiminnasta.

Klikkaa kansikuvaa ja nauti näköislehdestä.

Erillisissä jutuissa on usein näköislehteä laajempaa tietoa ja uusia kuvia juttuaiheista.

Silta-lehden pdf-versiot 6.6.2018:

Silta 5-2018 kesäkuu A-osa nettiin (pdf) (5.8 MB)

Silta 5-2018 kesäkuu B-osa nettiin (pdf) (3.9 MB)

Herättäjäjuhlaliite nettiin (pdf) (1.3 MB)Pääkirjoitus

6.6.2018 11.00Uusia näkökulmia liikuntaan ja kesään Airikka Kirsi

Lämpö ja valo ovat hemmotelleet meitä suomalaisia jo monta viikkoa pitkän ja pimeän talven jälkeen. Toukokuun kelit ovat tuntuneet kerrassaan suloisilta, kun muistelee viime kesän kylmyyttä ja kosteutta.

frisbeegolf
Mielekästä liikunnan iloa –hankkeen toimintaan kuuluu muun muassa frisbeegolfia. Kuvassa Antti Rautajoki (vas.), J.P. Heininen ja Risto Lahtinen hahmottelevat seuraavaa heittoaan Vihiojan frisbeegolf-puistossa. Kuva: Janne Aejmelaeus

Lue lisää | 0 Kommenttia


Hengen leipää

6.6.2018 11.02Luottamuksesta ja ymmärtämisestä Elina Karttunen

Edistämmekö rauhantahtoista elämää, hyväksymmekö erilaisuutta vai luommeko erillisyyttä ja epäilyä? Toinen toisiimme tutustumalla lisääntyisivät luottamus ja tarkoituksien ymmärtäminen.

Lue lisää | 0 Kommenttia


Uutisvirta

8.7.2018 Tampereen herättäjäjuhlilla rohkaistiin murtamaan muureja

Herättäjäjuhlat järjestettiin viikonloppuna Tampereella Kalevan kirkon ympäristössä. Laaja ohjelmavalikoima ja erinomainen sää houkuttelivat juhlille kaikkineen 29 500 osallistujaa.

Lue lisää

 

8.7.2018 Pekka Haavisto korosti iltaseuroissa sovinnollisuutta

Rakkaus joka katkeruuden voittaa ja kaunan murtaa, on salattu. Siionin virsi 100 aloitti iltaseurat, joissa puhuttiin perinteestä ja väkivallan ja tuhon välttämisestä, ikävästä ja ikävöintiin sairastumisesta, elämän valinnoista ja tekemättä jättämisestä, eriarvoistumisesta ja yhteisestä hyvästä.

Lue lisää

 

7.7.2018 Tampereen herättäjäjuhlilla todettiin, ettei Jumalan selän taakse voi mennä piiloon vastuutaan

Dosentti Outi Lehtipuu, piispa Matti Repo, muusikko Jaakko Löytty, kansanedustaja Pekka Haavisto ja Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Rantala keskustelivat rauhasta, sovinnosta, oikeudenmukaisuudesta ja ihmisen vastuusta.

Lue lisää

 

6.7.2018 Lauri Lyly toivotti herättäjäjuhlien kävijät tervetulleiksi rakennustyömaalle

Liisanpuistoon, Kalevan kirkon ympäristöön, saapui perjantai-iltana tuhansittain kansaa herättäjäjuhlien ensimmäiseen iltatilaisuuteen juhlakentällä. Aattoseurat osoittautuivat menestykseksi.

Lue lisää

 

6.7.2018 Isosaarta ei ole unohdettu

Isosaaren leirikeskuksessa ei enää järjestetä leirejä mutta sitä voi vuokrata omaan käyttöön kuka tahansa. Vaikka leirikeskusta ei enää aktiivisesti kehitetä, niin sen peruskunnosta huolehditaan edelleen.

Lue lisää