rss Tampereen seurakuntien uutiset

1.12.2017 14.40

Hoosianna raikuu kirkoissa sunnuntaina 3.12.

Kirkkosalit kaikuvat ensimmäisenä adventtina 3.12. Hoosiannaa Jeesuksen Jerusalemiin saapumisen muistoksi ja joulun ajan sekä uuden kirkkovuoden alkamisen kunniaksi.

ensimmainen-adventti
Kuva: Kirkon kuvapankki/Markku Pihlaja.
Ensimmäinen adventti aloittaa valmistautumisen jouluun. Suomessa on yleistynyt perinne sytyttää kynttilä jokaisena neljänä adventtisunnuntaina. Tänä vuonna ensimmäinen sytytetään 3. joulukuuta. Myös adventtikalenterin ensimmäinen luukku avataan samana ajankohtana.

Suomen kielessä adventti merkitsee nykyään joulun odotuksen aikaa. Adventtina odotetaan, että Messias syntyy ja valo voittaa pimeyden. Sana adventti tulee latinan kielen sanasta adventus, joka merkitsee saapumista tai tulemista.

Hoosianna raikuu ensimmäisenä adventtina

hoosianna_virsikirja
Hoosianna-hymnillä on ikää yli 200 vuotta.

Perinteisten aamujumalanpalvelusten lisäksi Hoosiannaa pääsee Tampereella laulamaan myös Tuomasmessun Suomi 100 –juhlamessuun klo 18 Aleksanterin kirkoon, jossa tekstinlukijana on Tampereen pormestari Lauri Lyly.
Lapsille suunnattuja messuja on esim. Finlaysonin kirkon perhemessu klo 15 ja lasten Hoosianna -adventtihartaus Messukylän kirkossa klo 18. Kaikki messut sunnuntaina 3.12.2017.

Hoosianna-hymnillä on ikää yli 200 vuotta, mutta virsikirjaan se otettiin vasta vuonna 1986. Virren on säveltänyt saksalainen Georg Joseph Vogler.

Hoosianna aloittaa Jouluradion

Ensimmäisenä adventtina puolilta öin aloittava Jouluradio avaa lähetyskautensa tuttuun tapaan Hoosianna-hymnillä. Jouluradio soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia loppiaiseen asti.
Tänä vuonna Jouluradion perinteisen aloituskappaleen, Hoosiannan, esittävät Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani.

Jouluradio kuuluu Tampereella taajuudella 106,4 MHz ja soi verkossa ositteessa www.jouluradio.fi.

Palaa otsikoihin